Atelier de expresivitate corporală prin teatru de improvizație

Expresivitatea corporala

Fundația Calea Victoriei vă invită, începând vineri, 30 ianuraie, de la ora 19:00 la Atelierul de expresivitate corporală prin teatru de improvizație susținut de actorul Alexandru Pribeagu.

Ce înseamnă teatrul corporal?

Expresivitatea corporală este un mijloc de comunicare nativă pe care cu toții o folosim. În teatru ca și în dans, stăpânirea și folosirea corpului este indispensabilă. Pentru a stăpâni corpul și imaginea pe care o transmitem trebuie să-l antrenăm și să îl conectăm cu gândirea și imaginația noastră.
Diversele tehnici și curente de teatru corporal și gestual au ca scop crearea unui limbaj capabil să exprime emoțiile, stările și gândurile celui ce îl folosește. Un astfel de limbaj este mima. Atunci când vrem să exprimăm rapid și eficient o informație recurgem deseori la mima. Tehnica de mimă sau limbajul de mimă se pot învăța și stăpâni într-una interval relativ scurt deoarece se bazează pe limbajul corporal universal.
Avantajele unui atelier de teatru corporal:
Învățând să ne controlăm corpul, vom învăța să ne controlăm și emoțiile și astfel vom putea fi mai siguri pe noi și mai relaxați.
Pentru a învăța și progresa în acest sens, jocurile și improvizația vor predomina, iar lor li se vor alătura diferite tehnici de relaxare a corpului, de întărire și coordonare a mușchilor, cât și noțiuni de dans și chiar procedee inspirate din artele marțiale.
Vom putea stăpâni tehnica de mimă descriptivă (adică să putem reproduce cu ajutorul corpului orice obiect sau pesonaj).

Lector: Alexandru Pribeagu
Data începere: 30 Ianuarie 2015; Ora curs: 19:00
Număr ateliere:5; Frecvenţa: săptămânal, vineri
Tip: Practic
Vârsta minimă: 16 ani
Cost: 250 ron (5 întâlniri); Cost redus (card fidelitate, studenţi, pensionari): 225 ron (5 întâlniri)
Locul desfăşurării: Fundaţia Calea Victoriei – Str. Popa Soare nr 40, etaj 1 (în apropierea Rondului Pache Protopopescu şi Biserica Sfânta Vineri-Blvd Corneliu Coposu)
Înscrieri la CONTACT@VICTORIEI.RO
Detalii la www.victoriei.ro

Lasă un răspuns