You are currently viewing Bella si cavalerul fara nume

Bella si cavalerul fara nume

Bella si cavalerul fara nume – un spectacol ca un basm

Ce vrei de la teatru, vei găsi.
Intră în lumea de basm a Bellei și a cavalerului și vei descoperi lucruri minunate, pe care doar în filele unei cărți ale copilăriei le găseai.
Teatrul are rolul de a-ți crea lumi fermecătoare prin personajele sale conforme cu realitatea, dar total străine de realitatea cotidiană invadată de răutate și egoism.
Spectacolul Bella și cavalerul fără nume este despre dăruirea binelui, aprofundarea iubirii și descoperirea strălucirii sufletului care a fost demult acoperit de praful emoțiilor negative.

Bella_si_Cavalerul_fără_nume_teatru

Ce îi putem oferi noi teatrului? Inimi deschise și ochi atenți să primească noul ce ia naștere pe scenă special pentru noi în seara de sâmbătă, 7 februarie, ora 19:00 la Godot Cafe-teatru.

Criticii se arata pozitivi si impresionati de feeria intalnita in piesa, scriind ca „O graniță fragilă dintre realitate și ficțiune… O atmosferă aparte… Soluții scenice simple, dar extrem de teatrale… Un joc actoricesc implicat, deloc patetic… Ironie și distanțare…
Genul acela de poveste de care avem nevoie din când în când și care își găsește publicul oriunde.” (Cristiana Gavrilă)

„Regizorul Vladimir Anton, într-un decupaj cinematografic extrem de inspirat, de fluent, de dinamic, pune în scenă cu o maturitate extraordinară un basm modern. De oriunde și de aiurea. Un basm complicat în scriitură, tratat impecabil, simplu, despovărat de narațiuni psihologice stufoase, concentrat pe subtilitatea jocului actoricesc. Și chiar mi se pare o performanță ce fac cei trei actori. Înțeleg ce spun, iar eu înțeleg perfect ce și cum rostesc ei, sunt vii și mă fac să vibrez alături de ei. Jocul autentic, fin și riguros al celor trei tineri – Lucian Iftimie, Ioana Anastasia Anton și Tudor Aaron Istodor – este la fel de puternic și de convingător, de vulnerabil și atunci când vorbesc despre moarte sau despre iubire, despre sex, incest și dezamăgiri, despre abuz, despre crimă.

Maturitatea lui Vladimir Anton se simte în jocul lor, în firescul cu care rezolvă situații, în ritmul alert și știința cu care trec de la o poveste la alta. Acești tineri se îndepărtează de facil și teribilisme, de demonstrații comerciale, ușurele, cu care să rupă gura târgului. Spectacolul lor este foarte serios și profund, cu un umor și simț al ludicului care nu se manifestă mereu la vârsta asta. Uneori, nici mai târziu.

Am avut plăcerea să întâlnesc o echipă de tineri artiști perocupați realmente de meseria lor. De teatru, de experiențe umane, de ei, de noi. „Bella și cavalerul fără nume” mi se pare un spectacol de care avem nevoie. Mare, aș îndrăzni să spun. Și calitativ, și cantitativ.” (Marina Constantinescu – România Literară)

Info spectacol:
Distribuția: Lucian Iftime, Ioana Anastasia Anton, Tudor Aaron Istodor
Regia: Vladimir Anton
Scenografia: Vladimir Turturică
Durata: 1h 30
Preț bilet: 30 lei
Se joacă la Godot Cafe-teatru, str. Blănari nr 14

Lasă un răspuns