Expoziția fotografului Andreas Franke duce arta sub nivelul mării. La propriu.

c9be82de-5c28-4da3-a33c-e5542f4e21a3

Credeți că v-ați plimbat prin destule galerii de artă? Cum ar fi să înotați într-una?

Noua expoziție a fotografului de origine austriacă, Andreas Franke, este instalată într-o navă ce se află la 43 de metri sub Oceanul Atlantic. Colecția ce cuprinde 13 fotografii poate fi văzută pe Vandenberg, o navă de urmărire a rachetelor Forțelor aeriene, scufundată în 2009. Nava de 60 de m lungime se găsește în Sanctuarul Național Marin din Arhipelagul Florida Keys, la aproximativ 11 km sud de Key West, și reprezintă al doilea recif artificial ca mărime din lume.
Fotografiile vor rămâne sub apă timp de patru luni și vor putea fi văzute de scufundători. Acestea sunt înconjurate de plexiglas și montate în rame din oțel inoxidabil sigilate cu silicon. Franke spune ca fotografiile descriu o perioadă extravagantă a istoriei culturale și stilistice europene – o fotografie ilustrează fete bârfind la un picnic, în timp ce o alta surprinde o femeie călare pe un cal alb.
Franke nu este străin artei subacvatice. Această expoziție este continuarea seriei „Sinking World” („Lumea în scufundare”), pe care fotograful a început-o în recif în anul 2011. Locațiile celeilalte expoziții includ fundul oceanului din zona Insulelor Caraibe din Barbados și USS Mohawk CGC, o navă din al Doilea Război Mondial, scufundată pe coasta Insulei Sanibel, în apropiere de Fort Myers, Florida.

Tradus de Teodora Grecu
Sursă: http://www.elledecor.com/life-culture/travel/news/a8517/underwater-art-exhibit/

Videoclip cu expoziția subacvatică: https://www.youtube.com/watch?v=IuR3-K5LvAk

Lasă un răspuns