You are currently viewing La Centrul Naţional al Dansului Bucureşti încep cursurile şi programele pentru copii

La Centrul Naţional al Dansului Bucureşti încep cursurile şi programele pentru copii

În cadrul STUDIOULUI DE DANS CONTEMPORAN CNDB, pe lângă cursurile săptămânale de dans contemporan pentru copii pe care CNDB le susţine de peste 3 ani, introducem începând cu luna februarie 2016 un nou format: întâlnirile PLAYGROUND pe care le imaginăm si le dorim a fi un loc de joacă creativă și educație a spiritului liber destinat copiilor cu vârste cuprinse între 4 și 10 ani.

Astfel, cursurile săptămânale de dans contemporan pentru grupele de vârstă 6 – 8 ani şi 9 – 11 ani vor fi susţinute de două coregrafe îndrăgite de copii, Catrinel Catană şi Mihaela Elena Zamfirescu.

Grupa 6 – 8 ani
Profesor Catrinel Catană
În zilele de marți, orele 17.30 – 18.30
Modul I: 16, 23 februarie, 1, 8, 15 martie
Modul II: 29 martie şi 5, 12, 19, 26 aprilie

Grupa 9 -11 ani
Profesor Mihaela Elena Zamfirescu
În zilele de luni, orele 17.30 – 18.30
Modul I: 15, 22, 29 februarie, 7, 14 martie
Modul II: 28 martie şi 4, 11, 18, 25 aprilie

Prețul unui modul de 5 ședințe este de 200 lei și se achită la începerea modulului.
Înscrieri și detalii la adresa cursuri@cndb.ro sau la telefon 0721 151 338.

Noile întâlniri PLAYGROUND vor avea loc la final de săptămână, sâmbăta și duminica, sub forma unor ateliere de creație ghidată, în centrul cărora stă corpul în relație cu alte medii și mijloace de expresie: muzică, lumină, culoare, poezie, povești, costume, măști, etc.

Întâlnirile PLAYGROUND din zilele de sâmbătă au loc pe 13, 20, 27 februarie, orele 11.00 – 12.30 și sunt conduse de Oana Tudor și Radu Romaniuc și se adresează grupei de vârstă 7-11 ani

Tematica propusă pentru aceste trei zile de sâmbătă este Jocuri senzoriale – Văd sunete și aud culori.

„Ne jucăm cu percepția, învățăm să ne folosim și să ne controlăm simțurile, cum mă mișc eu, cum se mișcă altcineva, cum vorbim, ce înseamnă tare sau moale, repede sau lent, ce trezește în noi încercarea unui anume miros sau a unui anume gust.
Ce este incitant la acest tip de jocuri este că îi face pe copii să realizeze că lumea în jur este surprinzător de bogată față de cum o percep zi de zi, este plină de mișcare, de sunete, mirosuri, atingeri, gusturi, experiențe senzoriale pe care ne-am obișnuit să le trecem cu vederea, să le ignorăm.”

Întâlnirile PLAYGROUND din zilele de duminică au loc pe 14, 21, 28 februarie, orele 11.00 – 12.30 și suntconduse de câte doi sau trei dintre următorii îndrumători: Smaranda Găbudeanu, George Turliu, Paul Dunca, Marian Cîtu și Selma Dragos, în colaborare cu Asociația PETEC.
Tematicile propuse pentru zilele de duminică sunt:

14 februarie – Împreună în Spaţiu – Marian Cîtu aka Rufi, Smaranda Găbudeanu și Paul Dunca
(pentru copii de peste 3 ani)

„Te-ai întrebat vreodată ce s-ar întâmpla dacă liftul cu care urci nu s-ar opri la etajul 10 sau 100, ci ar merge mult, mult mai departe? Şi dacă în lift ar mai fi cu tine câţiva prieteni curajoşi cu care să explorezi Spaţiul? Îţi propunem o călătorie în Sistemul Solar, în care aflăm câte ceva despre corp, gravitaţie, inelele lui Saturn şi cum se spală pe dinţi astronauţii. Rufi va crea muzici intergalactice şi te va ajuta să interceptezi semnale extraterestre, iar de la Smaranda vei învaţa că timpul şi spaţiul sunt relative, cel puţin duminica.”

21 februarie – Laborator de frici, fobii, groază şi paranoia – Paul Dunca, Selma Dragoş (7-12 ani)

„Care sunt cuvintele cu care vorbeşte frica? Unde în corp apare teama? Unde se naşte curajul? Care sunt lucrurile de care ne temem toţi? Adulţii au şi ei fricile lor? Putem să invităm frica la joc şi dans? Ce devine ea, dacă o facem partener de joacă? Un coregraf, o regizoare şi o actriţă te iau de mână şi sar împreună cu tine în necunoscut.”

28 februarie – Legenda lui Perseu – George Turliu şi Smaranda Găbudeanu (6-9 ani)

„Andromeda, Casiopeea, Perseu … de unde vin numele acestor constelaţii?
Bolta stelară şi aventurile eroului grec reprezintă pretexul unei călătorii muzical-teatrale, în care dăm împreună contur, cu ajutorul diferitelor instrumente muzicale, al dansului, al elementelor de recuzită şi al măştilor, al lumii fabuloase a miturilor.”

Prețul unei întâlniri PLAYGROUND este de 35 lei, se achită pe loc.
Înscrierile se fac pe adresa cursuri@cndb.ro sau la telefon 0721 151 338.
La fiecare întâlnire PLAYGROUND pot participa maxim 20 de copii.

Detalii despre programele CNDB pentru copii găsiţi pe site-ul www.cndb.ro
Toate cursurile şi atelierele au loc la sediul nostru din B-dul Mărăşeşti 80-82.
Întrebări şi înscrieri pe adresa cursuri@cndb.ro

Lasă un răspuns