Premieră: prima publicație excelent documentată despre familia Stirbey, dupa `89

Editura ACS a lansat cel de-al treilea titlu din această toamnă, lucrarea monografică “Reşedinţele Ştirbey din Bucureşti şi Buftea. Arhitectura şi decoraţia interioară” a autoarei Oana Marinache, prefaţă conf. univ. dr. Ioana Beldiman.


Biblioteca Naţională a României a găzduit de curând evenimentul de lansare, care s-a bucurat de prezența a numeroși cunoscători ai bijuteriilor arhitecturii româneşti, specialişti și iubitori ai locurilor frumoase, reuniți pentru a aprecia împreună valoarea arhitecturii şi decoraţiei reşedinţelor Ştirbey din Bucureşti şi Buftea şi pentru a discuta cu autoarea şi invitaţii săi locul acestora în istoria arhitecturii româneşti. Invitați speciali au fost conf. univ. dr. Ioana Beldiman și baroana Ileana Kripp-Costinescu, strănepoata prinţului Barbu Ştirbey, împreună cu soţul ei, baronul Jakob Kripp.


“Oana Marinache a reușit ceva extraordinar: o premieră, prima publicație excelent documentată despre familia Stirbey, dupa `89, și unică în felul ei. Valoric este comparabilă cu cea a lui Nicolae Iorga. Spun valoric fiindcă e altă temă: ”Viața și domnia lui Barbu Dimitrie Stirbey”, pe care o închide cu o frază pe care o voi cita, dat fiind că mi-a dat impresia de cea mai aproape de ceea ce a facut Oana: «Înainte de toate un popor trebuie să cunoască totdeauna adevărul asupra trecutului său». Iți mulțumesc Oana, pentru munca titanică pe care ai facut-o și cu sufletul cu care ai facut-o. Pentru mine și pentru toată familia mea și descendenții mei este cea mai valoroasă carte pe care am avut-o în mâini până acum.” spune baroana Ileana Kripp-Costinescu.

Lasă un răspuns