Rio 2

Filmul ,,Rio 2”

Recenzie

 

Un film tare vesel, plin de voie bună şi aventură. N-o să vă spun prea multe, ştiu că a apărut totuşi de ceva vreme şi poate unii dintre voi l-au şi văzut deja, dar dacă nu aţi făcut-o, vă îndemn cu drag să mergeţi să îl vedeţi. Poate cine ştie… pe o vreme mai mohorâtă ca asta de acum, vă mai umple puţin de voie bună, în stil brazilian.

Simpaticul Blu, împreună cu soţia lui Jewel şi cei trei copilaşi, trăiesc viaţa perfectă, domesticită şi plină de tehnologie nouă în minunatul şi coloratul oraş Rio de Janeiro. Însă vestea că ar mai putea exista membrii ai speciei lor în Pădurea Amazoniană, îi face pe cei cinci să părăsească confortul oraşului în căutarea lor. Ajunşi acolo, constată că trăitul într-o locuinţă omenească nu le este de mare ajutor. De altfel, prietenia cu oamenii nu se dovedeşte a fi un lucru cu care să le laude.

Şirul filmului este unul drăguţ, simpatic, cu o coloană sonoră foarte bine definită, iar mesajul principal este de data aceasta unul ecologist, cu o mare influenţă: să nu distrugem mediul înconjurător, să nu tăiem copacii pădurilor care în primul rând ne oferă oxigen, umbră şi aer curat, să lăsăm animalele şi păsările să trăiască liniştite în acel mediu, nu să le omorâm distrugându-le căsuţa, doar de dragul de a exporta lemn şi pentru a ne îmbogăţi.

,,Rio 2” este continuarea filmului din 2011 şi pare mai bun decât prima parte. Vi-l recomand în format 3D pentru un ,,efect” mai bun.

 

 

Andreea Iulia Popescu

http://sinuciderea-unei-umbre.blogspot.ro

Lasă un răspuns