SHINE | Alternosfera, Coma, Argatu, Chimie si multi altii

Vineri, 21 Noiembrie. Pe noi ne-ați putut găsi la SHINE (ALTERNOSFERA, Coma, Argatu, Bass Turbat, UpToEleven, I’m The Trip si CHIMIE, vineri, 21 noiembrie la Arenele Romane in CORT INCALZIT!). Prima ediție a unui festival pur românesc organizat de Metalhead și BestMusic. Pentru noi e sufficient să știm că este implicat Metalhead și ne dăm seama că va fi un super eveniment. După cum ne-am obișnuit, paza a fost asigurată de Blackhawk Security (tot respectful pentru Andrei Irode și colegii lui). Chiar dacă nu sunt toate formațiile pe gustul tău, chiar dacă nu ai auzit de toate formațiile din line-up, este ceva unic sa ai astfel de festivaluri care promovează formațiile românești. Se vorbește mult despre aducerea formațiilor din underground si promovarea lor, dar Metalhead chiar o fac. Majoritatea dintre noi nici nu ne dăm seama cât de important este acest lucru nu doar pentru a avea formații românești puternice, dar și pentru a putea aduce formații străine de calibru.

I’m The Trip

UpToEleven – Sunt o formative tânără, care își descoperă stilul și drumul. Ne-au prezentat și un single abia lansat. Nu am nimic să le reproșez, dar ceva încă le lipsește în muzică până să ajungă “mari”. Desigur, au cântat și câteva cover-uri, care au încălzit un pic atmosfera, mai ales cel de la Billy Idol.

Coma – Acum două zile încerca un coleg să îmi arate cum el crede că, la momentul actual, Coma este cea mai bună formațieromânească (să nu uităm ca Alternosfera este din Rep. Moldova). Pentru a ”demonstra” asta mi-a spus să ascult albumul lor Light. Într-adevăr, este un album superb. Este așa cum știam eu Coma (îi mai văzusem în timpul unui turneu acustic). Am fost surprinsă sa aflu ca aveau melodii mult mai agresive, cu growl. Eu nu sunt cea mai devotata fana a acestui stil. Cred că mai mulți din public au simțit la fel, iar formația cântat si o bucată acustică în timpul recitalului. Dacă spunem de Alternosfera ca nu vorbesc pe scenă, la Coma este efectul opus. Întotdeauna este un dialog între ei, spre public.

Alternosfera – La un moment dat in timpul concertului m-am gandit: Alternosfera sunt ca Londra. Când te-ai săturat de ei, te-ai săturat de viață. În stilul caracteristic, s-au lăsat așteptați. Fiind festival, suntem norocoși că au fost 15 minute. Dar nu avem de ce să ne plângem, că doar merită. După ce au intrat, a fost reteța lor de succes. Ne impresionează din nou cu melodii impecabile care produc o stare euforică, specială, în care absolut oricine se regăsește și se distreaza. Este o plăcere să fii la concert, chiar dacă nu ești un fan devotat, chiar dacă nu poți cânta vers dupa vers. Totusi, fanii pot spune ca in ultimii ani setlistul este identic, showurile sunt identice. Normal, nu a lipsit niciun mare hit din setlist. „Cine te cheamă? Cine te-ndrumă?” Îți transmit așa o energie prin muzica lor. Și nu este prin interacțiune cu publicul. Un „Bună seara” dupa piesa 2 si „Mulțumesc București” este tot ce „primim”. Dar publicul este unul specific, care vine să îi vadă, foarte devotat. Trebuie recunoscut și meritul lor în succesul concertelor. Vă prezentăm câteva poze mai „neconvenționale”, dar care surprind foarte bine atmosfera

 

CHIMIE –

ARGATU –

BASS TURBAT –

Lasă un răspuns