You are currently viewing Beatles N Jazz

Beatles N Jazz

Beatles N Jazz la Hard Rock Cafe

Vineri, 19 septembrie, Hard Rock Cafe a fost gazda unui concert deosebit susţinut de Adrian Nour şi de Viorica Pintilie, alături de trupa Cantaloop&Co., într-o interpretare unică.

Publicul a fost purtat într-o călătorie deosebită prin discografia The Beatles, într-o atmosferă caldă, relaxantă, ascultând melodii memorabile ale acestora precum Hey Jude, Yesterday, Yellow Submarine, All You Need îs Love, Lady Madonna şi multe altele readaptate şi interpretate într-o manieră jazzistică non-conformistaă.
The Beatles a fost una din trupele a cărei muzică a influenţat mult viitorul rockului. Membrii grupului au fost: John Lennon (vocal, chitară ritm), Paul McCartney (vocal, chitară bas), George Harrison (chitară solo) şi Ringo Star (baterie).
The Beatles au avut ca public generaţiile de tineri de după al doilea război mondial. Cei patru membrii au format, fără îndoială, cel mai de succes grup din istoria muzicii rock, adunând peste 1,1 miliarde de discuri vândute în lumea întreagă.

În timp ce, iniţial, au devenit faimoşi pentru ceea ce unii au etichetat drept muzică pop, lucrările lor au devenit mai târziu motiv de laudă atât din partea criticilor, cât şi din partea ascultătorilor. Membrii trupei şi-au dovedit talentul în muzică, dar şi în cinematografie sau activism politic (cazul John Lennon).
Spectacolul de la Hard Rock Café s-a adresat fanilor rock-ului classic, simpatizanţilor muzicii jazz şi clasice şi celor care preferă genul “café concert”.
Pe Adrian Nour l-am urmărit cu interes la show-ul de televiziune “Vocea României” şi încă de pe atunci mi-am dorit să îl ascult cântând live. Cu vocea sa deosebită, A. Nour este un artist complet, cu o sensibilitate şi o magie aparte, care întotdeauna transmite o poveste prin interpretările sale.
Cu siguranţă una dintre cele mai fermecătoare apariţii şi voci ale scenei de Jazz româneşti a ultimilor ani, Viorica Pintilie, este o prezenţă care m-a surprins prin atitudinea pe care o are atunci când interpretează şi prin felul în care se transpune în muzică, iar atmosfera creată la concert a fost intimă şi caldă.
Orele petrecute la Hard Rock Café m-au făcut să simt că evadez într-o lume lipsită de griji, parcă plutind printre “submarine galbene”, o lume care te îndeamnă la visare.
Mulţumesc organizatorilor pentru acest concert minunat, eveniment care mi-a oferit şansa să îi ascult live pe Adrian Nour, unul dintre artiştii mei preferaţi, pe Viorica Pintilie, a cărei voce m-a impresionat încă de la începutul concertului şi nu în ultimul rând pe cei 7 admirabili muzicieni de la Cantaloop & Co., care au inclus în playlist noi hituri faţă de showurile anterioare, artişti fără de care acest cocert nu ar fi avut acelaşi farmec.

Ruxandra Diaconu

Lasă un răspuns