După 30 de ani… S-a lansat Albumul de artă monumental “Sabin Bălașa”!

După 30 de ani de absență de pe rafturile librăriilor a fost lansat primul album reprezentativ al marelui artist SABIN BĂLAȘA. Editat de “Monitorul Oficial”, lucrarea lansată la Târgul de Carte GAUDEAMUS 2013, conține imagini ale operei sale ce acoperă perioada de creație a lui SABIN  BĂLAŞA de la 14 la 76 de ani.

            Pictorul Tudor Bălașa, fiul și elevul maestrului este autorul textului şi al concepției grafice, într-o primă ediție îngrijită de soția sa Andreea Margareta Bălașa.

            Lucrarea deschide o poartă prin care publicul iubitor de artă poate cunoaște personalitatea și creația de vârf a artistului, oferă acces la date și evenimente reale din viața sa, destăinuind prin chiar propriile sale cuvinte principiile pe care și-a construit arta. Cartea aduce în fața cititorilor părți semnificative din manuscrisele olografe ale maestrului SABIN BĂLAȘA, din articolele şi interviurile de presă ce au trecut de frontierele cenzurii comuniste şi aspecte puțin cunoscute din viața artistului.

            Albumul, extrem de interesant și ofertant pentru toți iubitorii de artă, conține 360 de pagini cu peste 400 de imagini. Practic, această lucrare reprezintă, conform spuselor fiului său, Tudor Bălașa, ”prima referință solidă ce va muta controversa despre mult-comentatul artist, bazată până în prezent mai mult pe zvonuri si cunoașterea precară a operei, în zona realității, a cunoașterii complexității operei reprezentative si autentice”.

            Albumul de artă monumental “Sabin Bălașa” costă 139 lei și se găsește de-acum în librăriile din toată țara sau poate fi achiziționat on line pe site-ul www.monitoruloficial.ro.  

 

Lasă un răspuns