Prier in floare

Grupul 4ART are plăcerea să vă invite la Expoziția de artă contemporană Prier în floare. 

Afisul expozitiei "Prier in floare"
Afisul expozitiei „Prier in floare”

Expoziția este deschisă publicului în perioada 12 – 13 aprilie 2014 în cadrul evenimentului  de Florii şi Paşte din cadrul Grădina cu artişti, ce va avea loc în data de 12-13 aprilie, între orele 11:00 – 20:00, în Parcul Grădina Icoanei.

Evenimentul prezintă publicului lucrări care ne introduc în atmosfera pascală, în strânsă legătură cu mediul ambient în floare, totul prin intermediul picturii, a artei digitale, a graficii și a sculpturii.

 

Artiștii expozanți sunt: grupul 4 ART- Alina Manole și Cristian Crestincov & invitații lor, artiștii: Laura Lucia Mihalca și Adriana Pelin.

Pornind de la premisa că muză mai frumoasă ca însăși natura nu poate exista, artiștii au ales să sublinieze prin intermediul lucrărilor lor admirația față de tot ceea ce înseamnă verde crud, boboc în floare, suflet de copac înmugurit, îmbobocit sau drumul către Paște, cu trimiteri directe la povestea biblică a Patimilor, a Răstignirii și a Învierii.

Titlul foarte sugestiv al proiectului expozițional “ Prier în floare”, readuce în discuție frumusețea celor care ne înconjoară, subliniind aspecte ale naturii imaginate sau surprinse de artiștii expozanți.

Vă așteptăm cu aspecte de neuitat ale primăverii, în drumul către Paște.

Grupul 4ART

 

Despre Grupul 4 Art

Grupul 4 Art este constituit din artiştii vizuali Alina Manole, Cristian Crestincov și Răzvan Stanciu. Tinerii au în palmaresul lor multiple participări la expoziții de grup, dar și expuneri personale, în ţară și în Bucureşti. Deși provin din domenii diferite ale artei – graphic design, sculptură și pictură de șevalet  – au stiluri cei deosebesc, îi unește totuși studiul desenului, al cromaticii și al compoziției, reușind să racordeze printr-o juxtapunere echilibrată și armonioasă propriile creații. Toate acestea creează o unitate în diversitate.

Alina Manole este un artist vizual complet și complex, cu un discurs plastic coerent și constant, uimește publicul prin apariția și stăpânirea unui stil propiu, inconfundabil, dominat de experiența vastă  în domeniul graphic design-ului și al picturii de șevalet. Compozițiile echilibrate și armonioase sunt supuse tușelor gestuale și elementelor de limbaj plastic oferind artei contemporane românești originalitate și spontaneitate.

Bloguri: www.alinamanole.wordpress.com    & www.alinamanole.wix.com/pictura

 

Cristian Crestincov. Tânărul sculptor abordează lumea formelor dintr-o nouă perspectivă. Atât ca execuție cât și ca tehnică sau idee, lucrările sale sunt pline de eleganță. Patina este juxtapusă armonios unor culori solare și a bronzului oxidat , pline de simbolism, fiind o cheie a portativului muzical al artei sculpturii și materialelor finite ca lemnul, bronzul și marmura care sunt atât de dragi lui Cristian Crestincov.

Blog: www.conceptarty.com

Despre Adriana Pelin

Adriana Pelin, Artist Vizual independent …  pasionată de fotografie, pictură și graphic design … vă invită să intrați într-un univers paralel construit digital … plin de culori intense si nuante pasionale, siluete feminine, gradini fantastice, mister și magie,  intr-o viata  imaginata ca un film unde fiecare isi scrie propriul scenariu în canvas-urile ce presupun tehnică mixtă ca o combinație între fotografie și artă digitală.

Bloguri: adrianapelin-graphicdesign.blogspot.com  si adrianapelin-digitalart.blogspot.com

Despre Laura Lucia Mihalca

Laura Lucia Mihalca (n. 1990), artist vizual activ atât în București  și în țară, cât și în străinătate, activează în special în zonă  picturii, a graficii și a fotografiei.

Lucrările sale se regăsesc în numeroase colecții particulare din țară   și din strainate. Curator a numeroase expoziţii, a absolvit Facultatea de Istoria şi  Teoria Artei din cadrul Universităţii Nationale de Arte din Bucureşti. A organizat o serie amplă de expoziţii de artă (la nivel local, naţional şi international).
S-a remarcat drept unul din cei mai activi tineri curatori din  România, cu evenimente şi expoziţii organizate în întreaga ţară.
În ianuarie 2011 a fondat revista Art Out, revistă de artă, arhitectură, patrimoniu şi restaurare, al cărui director şi redactor-şef este şi în prezent.

Blog: lauraluciamihalca.blogspot.com

 

 

 

Lasă un răspuns