Festivalul Like CNDB

Incepe Festivalul Like CNDB #1 care aduce pe scena Centrului National al Dansului Bucuresti (CNDB) spectacole suprinzatoare, distractive si extravagante create de Madalina Dan, Cristina Lilienfeld, Ferenc Sinkó si Leta Popescu, Andreea Novac, Vava Stefanescu si Farid Fairuz. Ne propunem in aceasta luna un contact inedit cu publicul de aceea am programat spectacole experienta, spectacole de privit cu mintea si simturile larg deschise.

Deschiderea oficiala a festivalul Like CNDB #1 are loc duminica, 9 februarie, ora 19.00 si este urmata, la ora 19.30, de spectacolul Lay(ers) creat Cristina Lilienfeld.

Lay(ers)
O piesa de Cristina Lilienfeld
Concept si interpretare: Cristina Lilienfeld
Muzica: Brian Eno: The Big Ship si Portishead: The RIP
Lumini: Alexandros Raptis
Multumiri: Bernard Baumgarten si Cosmin Manolescu pentru suport
Producatori: Centrul de Cultura „George Apostu” Bacau si Centre Choregraphique Trois C-L

Lay(ers) exploreaza conexiunea dintre piele ca organ si emotie. Proiectul meu are ca punct de plecare o imagine la care am rezonat foarte puternic atat senzorial cat si emotional. In imaginea respectiva tema este legata de pielea umana si felul in care ea traieste, se schimba, se decojeste. M-a dus cu imaginatia la acele masti pentru ingrijirea pielii care se desprind asemeni unei a doua pieli de care te dezbraci. Am inceput sa caut similaritati intre pielea sarpelui care se schimba cand nu mai este potrivita pentru el, intre scoarta copacului care se usuca, se crapa intr-un mod foarte expresiv si pielea umana.
In aceasta calatorie am descoperit, cu fiecare etapa si strat de piele explorat, noi emotii din ce in ce mai brute, mai sincere. Pe de o parte pielea exprima interiorul nostru iar pe de alta parte, o vad ca pe un “paznic” care face legatura intre noi si lume. Astfel, este o lupta de a patrunde in interior, de a lasa emotiile sa se exprime, de a lasa sinele sa iasa.
Lay(ers) este un spectacol in care va las sa patrundeti in interiorul meu si sa ma vedeti in toata vulnerabilitatea.
Cristina Lilienfeld

Piesa a fost realizata in cadrul unei rezidente ArtistNe(s)t la Luxemburg oferite de Centrul de Cultura „George Apostu” Bacau si Centre Choregraphique Trois C-L si a obtinut recent Marele Premiu al competitiei ALT CONCURS NATIONAL DE COREGRAFIE.

Cristina Lilienfeld a studiat coregrafia in cadrul UNATC (promotia 2008) si psihologia (promotia 2007) cautand punctul in care cele doua discipline se intalnesc. A studiat tehnici de dans contemporan precum: Contact Improvisation, Axis Syllabus, Feldenkreis, Flying Low Technique precum si diferite tehnici de improvizatie dar si tehnici de dezvoltare personala in cadrul formarii in psihoterapia experientialista. In 2012 a lucrat in cadrul rezidentelor E-motional Bodies and Cities la studio Zona D, pentru proiectul „My invisible Body “ care a avut o prezentare ( work in progress) pe 1 noiembrie alaturi de dansatoarea Virginia Negru. In prezent lucreaza la o serie de performance-uri/instalatii in colaborare cu Georgiana Dobre si Ana Costea ( You’ve got to…), Gina Serbanescu („There in the I”), Smaranda Gabudeanu (actrita/performer- „Your words on my skin”), Loredana Larionescu (dramaturg – instalatia „How it works”).

Biletele se pun in vanzare cu o ora inainte de inceperea spectacolelor.
Pretul unui bilet este de 25 lei/pretul unui bilet redus pentru profesionisti, elevi, studenti, pensionari este de 15 lei.
Festival pass 100 lei intreg/70 lei redus.

Sala de spectacole a CNDB – Sala Stere Popescu – se afla pe B-dul Marasesti nr. 80-82 (harta aici: http://www.cndb.ro/unde-ne-gasiti.html)

Rezervari se fac la adresa rezervari@cndb.ro sau pe site-ul www.cndb.ro.

Lasă un răspuns