Medeea Marinescu, Lia Bugnar, Ilinca Manolache și Marius Manole revoluţionează teatrul independent

Teatrul nu e o clădire propune publicului bucureștean 2 premiere teatrale consecutive într-un spațiu neconvenţional- „Aici nu se simte” și „Oase pentru Otto”, care îi aduce împreună pe Ilinca Manolache, Marius Manole, Medeea Marinescu și LiaBugnar, unind preţ de un ceas destinele actorilor cu ale spectactorilor sub acelaşi acoperiş.
Lia Bugnar a creat (scris și regizat) 2 piese care se joacă într-un spectacol coupe: ”Aici nu se simte”și „Oase pentru Otto”, care vor avea loc duminică, 24 noiembrie, ora 21:00 la Green Hours, teatrul bar cu o tradiţie de 16 ani în realizarea producţiilor teatrale independente, care este situat pe CaleaVictoriei 120. Locurile sunt limitate de aceea este recomandată rezervarea din timp la numărul de telefon 0 788 452 485sau prin email la teatru@greenhoours.ro

Ilinca Manolache și Marius Manole, perechea perfectă

Spectacolul“Aici nu se simte” îi are ca unici protagoniști pe Ilinca Manolache și Marius Manole, aceștia alcătuind de mai bine de 2 ani singurul cuplu artistic de pe scena teatrului independent în spectacolele semnate de LiaBugnar , spectacole precum “Noi4”, “O piesă deșănțată”, “7 dintr-o lovitură”,” Masculin-feminin”.

O piesă despre un bărbat şi o femeie cărora le pute. Nu e greşeală de tipar, chiar despre asta e piesa.”Toată lumea pare bine-merci” numai lor le pute. Nu se cunosc, dar „putoarea” îi face să se refugieze împreună undeva deasupra tuturor, unde aerul e cît de cît mai respirabil. Ce fac doi oameni, bărbat şi femeie, care nu se cunosc, cînd au de stat ceva timp unu llîngă altul (la orizontală)? Îşi spun lucruri pe care nu le-ar spune nici celui mai apropiat prieten. Dialogul lor, deş itrist, are hazul lucrurilor atît de banale încât nu te-ai aştepta vreodată să le citeşti într-o carte sau să le vezi într-o piesă de teatru. Un bărbat şi o femeie forţaţi de împrejurări să stea împreună în singurul loc cu aer respirabil din jur. Şi pentru că aerul curat face bine la inimă şi, implicit la sentimente… parcă se şi îndrăgostesc puţin…(Lia Bugnar)

Medeea Marinescu joacă pentru prima dată într-un teatru-bar

Piesa“Oase pentru Otto” o aduce pentru prima oară pe Medeea Marinescu pe cea mai veche scenă a teatrului independent bucureştean. Lia Bugnar are triplu rol în acest spectacol: de autor, regizor, dar și de protagonistă alături de Medeea Marinescu şi de un soi aparte de actor aproape neîntâlnit pe scena teatrală românească.

„Două prostituate pe şoseaua de centură. Da. Şi?! De ce să merg la teatru ca să văd ceva ce pot vedea oriunde pe drumurile patriei?! Tocmai de-asta. Pentru că le vedem, dar de fapt nu le mai vedem. Ne-am obişnuit cu ele ca şi cu gropile, ca şi cu gunoaiele, nici măcar nu ni se mai par ceva picant. Sînt ca nişte umbre ale şoselei.
Si-atunci, cînd ne trezim cu ele faţă în faţă, în sala de spectacol, mai întîi sîntem stînjeniţi, apoi ne întrebăm dacă e un spectacol din ăla vulgar cum sînt mai tóate comicăriile de pe la televizor, după care (neavînd de ales) ne liniştim şi LE PRIVIM. Si sunt altfel decît ni le-am închipuit. Si diferenţele dintre noi şi ele sînt atît de mici… (cum sunt între noi şi oricare alt om). Si nu vreau să zic vorbă mare, da’ dacă eşti un om normal, la sfîrşitul celor 50 de minute le şi îndrăgeşti. Pe cineva care te face cînd să rîzi, cînd să plângi, nu poţi decît să-l indrăgeşti în cele din urmă.”
(Lia Bugnar)

Lasă un răspuns