Pictură cu cenuşă

image005 Un pictor a devenit un adevărat PicASHo (n.t. cenuşă): foloseşte cenuşa ca material pentru lucrările sale. Operele lui Adam Browns au ajuns atât de populare încât primeşte zilnic solicitări de la oameni care îşi doresc ca cenuşa lor sau a altcuiva să fie transformată în tablouri cu animalele preferate, locuri de pescuit sau chiar Albert Einstein.

image003Adam, originar din Grandview, Missouri, a descoperit acest concept unic după ce a urmărit o emisiune televizată. Îi ia între 4 şi 8 ore să termine un tablou. Notează pe spatele fiecăruia că a fost realizat folosind cenuşă umană – asta în cazul în care tabloul cade în mâinile unui necunoscător. Adam, a cărui colecţie se numeşte „De la cenuşă la artă” (“Ashes to Art”), este convins că majoritatea oamenilor nu cred că operele sale sunt ciudate sau înspăimântătoare.

image001„Am crezut că voi avea o reacţie ciudată când am folosit pentru prima oară rămăşiţe umane, dar nu a fost straniu deloc. A fost doar un alt mediu. Am purtat mănuşi, am tratat cu grijă cenuşa, am aplicat-o pe suprafaţa picturii, iar apoi am înapoiat cantitatea neutilizată. Majoritatea oamenilor par să îndrăgească ideea, manifestându-şi intenţia să ofere o pictură cuiva drag sau să le fie făcut portretul după ce vor înceta din viaţă.” […]

Sursa: Daily Mail, http://goo.gl/1lD8Pd

Caters News, http://goo.gl/s5R7fR

Elisa Maxim

Lasă un răspuns