Sarbatoarea muzicii clasice romanesti – Spectacol ,,NU-I BAI…’’

COMUNICAT DE PRESA

TITLU: Sarbatoarea muzicii clasice romanesti – Spectacol ,,NU-I BAI…’’ 01 Noiembrie 2013, Bucuresti

VINERI, 01 Noiembrie 2013, ora 19.00, Universitatea Populara Ioan I. Dalles, Bucuresti
Spectacol ,,NU-I BAI…’’ – Lied, Opera si Opereta – 100% romanesc

Sunteti invitati sa participati la sarbatoarea muzicii clasice romanesti, un spectacol inedit sustinut de tinerii artisti de la Royal Art Muzzyk.

Spectacolul ,,NU-I BAI…’’ – Lied, Opera si Opereta- 100% romanesc este organizat de Bonsi Business Group si Universitatea Populara Ioan I. Dalles, in parteneriat cu Royal Art Muzzyk – Hybrid Opera Show si Scoala de arta Ariodante. Prin proiectul ,,Romania O Noua Perspectiva’’, Bonsi Business Group promoveaza valorile autentice romanesti: Oameni, Locuri si Traditii, prin evenimente cultural-artistice si programe turistice tematice.

Spectacolul aduce in centrul atentiei arii din opere si operete romanesti celebre: “O noapte furtunoasa” opera de Paul Constantinescu, “Ana Lugojana” opereta de Filaret Barbu, “Valurile Dunarii” opereta de George Grigoriu, “Lysistrata” si “Lasati-ma sa cant” operete de Gherase Dendrino. Liedurile si operele sunt pe texte de: Mihai Eminescu, I.L Caragiale, George Calinescu, George Toparceanu, Vasile Alexandri sau George Cosbuc.

Din partea Royal Art Muzzyk si Ariodante, la realizarea acestui spectacol contribuie: Claudia Deleanu, Conceptul si regia; Anta Agavriloae- pregatire muzicala, acompaniament si pian; Raluca Oprea-soprana; Ana-Maria Acunune-soprana; Luiza Dan-soprana; Maria Zahiu-pian; Ioana Gheighis- mezzosoprana si Valentin Trandafir-tenor.

Royal Art Muzzyk aduce in faţa publicului larg lucrări sau tehnici clasice, abordate intr-o viziune modernă. Tinerii artisti sunt elevi ai scolii de arta Ariodante, studenti si absolventi ai Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti. Acestia isi doresc sa impartaseasca pasiunea lor pentru muzica celor de aceeasi varsta cu ei, cat si iubitorilor de arta de pretutindeni. Sub atenta indrumare a Claudiei Deleanu (mezzosoprana, regizor si profesor de canto), tanara echipa si-a dovedit maiestria si performanta, onorand cu succes fiecare provocare, spre incantarea totala a publicului.

In spectacolul ,,NU-I BAI…’’ tema clasică a iubirii tratata intr-o maniera inedita este ilustrata in acest TABLOU: ,,Intr-o dupa-amiaza linistita de toamna, la conacul domnisoarei Bertha incepe o frumoasa poveste de dragoste. Ana, Spiridon si Fany pusi mereu pe glume, il ajuta pe tanarul Ciprian sa-i marturiseasca Berthei iubirea ce i-o poarta. Dorul si melancolia, dragostea si bucuria le regasim in aceasta poveste in cel mai autentic stil romanesc…’’

Iubitorii de muzica de toate varstele sunt asteptati la Universitatea Populara Ioan I.Dalles din Bucuresti sa ii sustina pe artistii de la Royal Art Muzzyk in demersul lor de educare si popularizare a muzicii clasice romanesti.

Prin proiectul ,,Romania O Noua Perspectiva’’ cei mici care vor veni insotiti de parinti sau bunici, vor avea ocazia sa achizitioneze un ,,Abecedar cu dictionar etimologic’’ ce are ca scop introducerea copiilor intre 6 si 12 ani in atmosfera specifica satului romanesc.

Spectacolul beneficiaza de sprijinul Sponsorului www.AMASS.ro – capital 100% romanesc.

Organizatori: bonsiromania.ro, updalles.ro.
Parteneri: Royal Art Muzzyk – Hybrid Opera Show, ariodante.ro, Galeria de arta HQZ Antic
Parteneri media: stiri.tvr.ro, arcen.info, getlokal.ro, roevents.ro, artactmagazine.ro, raftulcuidei.ro, artout.ro, orasulm.eu, bucharest-guide.ro, goingout.ro, scoaladevalori.ro, semnalplus.ro, radardemedia.ro, teenpress.ro.
Rezervari bilete: Confirmarea participarii se face la office@bonsiromania.ro sau la nr. 0732.601.254, precizandu-se numarul de persoane si un numar de telefon de contact.
Biletele pot fi achiziţionate de la Casieria Universitatii Populare Ioan I.Dalles, din Bdul N. Balcescu, nr. 18, Bucuresti in ziua evenimentului, VINERI, 01 noiembrie 2013, incepand cu ora 18.45.
Pretul biletelui: 15 lei/persoana
Durata spectacol 1h15min
Organizator
Bonsi Business Group
Tel: 0732.601.254
Email: office@bonsiromania.ro
www.bonsiromania.ro

Lasă un răspuns