You are currently viewing Apel de lucrari pentru expozitia „Emotie de toamna”
Peisaj de toamna - Laura Lucia Mihalca

Apel de lucrari pentru expozitia „Emotie de toamna”

Important!
Apel de lucrari pentru expozitia „Emotie de toamna”

Revista Art Out lanseaza un apel public de lucrari pentru expozitia colectiva de arte plastice si decorative „Emotie de toamna”, proiect expozitional gazduit in perioada 31 octombrie – 16 noiembrie 2014 de Muzeul de istorie si arheologie Piatra Neamt.
Apelul este deschis tuturor creatorilor, indiferent de varsta/studii (asadar inclusiv elevi/ studenti etc).

Peisaj de toamna - Laura Lucia Mihalca
Peisaj de toamna – Laura Lucia Mihalca

Expoziţia “Emoţie de toamnă” readuce în atenţia publicului frumuseţea autumnală redată atât de bine de artiştii contemporani români în cadrul compoziţiilor peisagere, a naturilor statice, a ilustraţiilor de carte şi a proiectelor de carte-obiect…

Titlul poetic al expoziţiei împrumută metafora unui vers al lui Nichita Stănescu şi ne introduce într-un cadru feeric, de poveste.
Astfel, lucrările de pictură, grafică şi gravură, arte textile şi arte murale vor crea un dialog expoziţional remarcabil, în unul din cele mai frumoase şi mai elegante muzee din România.

Suntem unanim recunoscuţi ca excelenţi promotori în domeniul culturii şi artei.
Şi acest proiect expoziţional, “Emotie de toamna” urmează să se bucure de o intensă promovare la nivel local, naţional şi internaţional, în rândul publicului general şi de specialitate.

Sunt admise lucrări de arte plastice (pictură, grafică, gravură, ilustraţie de carte, carte-obiect) şi arte decorative (arte textile şi arte murale – mozaic).

Dimensiuni ale lucrărilor: minim 20/30 cm şi maxim 100/100 cm.
Cei care vor să expună, vor trimite pe adresa laura@artout.ro (având ca subiect “expoziţia Emoţie de toamnă”) până pe 22 octombrie 2014 (inclusiv) imagini cu lucrările pe care doresc să le expună, însoţite de CV-ul artistic, astfel confirmând ferm participarea la expoziţie.

Imaginile trebuie să fie la cea mai bună calitate, pentru că vor fi introduse în catalogul expoziţional. Dacă artistul nu dispune de fotografii de bună calitate, oferim servicii fotografice, contra cost.

Se poate participa în expoziţie cu minim 1 lucrare şi maxim 5.
Criterii de jurizare
Se vor lua în considerare următoarele criterii, pentru un maxim de 10 puncte.
– Încadrarea în tematica şi conceptul propuse – 2 puncte
expresivitatea lucrării – 2 puncte
unicitatea mesajului transmis şi a rezolvării plastice – 3 puncte
– acurateţe în folosirea culorilor şi a tehnicii de execuţie – 2 puncte
-mesaj puternic – 1 p

Artistii selectati vor fi anuntati la data de 23 octombrie 2014.

Fiecare participant va primi o diplomă de participare, un pliant, un afiş, un catalog şi un CD personalizat (inscripţionat) care va conţine fotografii ale tuturor lucrărilor participante şi fotografii de la vernisaj.

Sunt numeroase motivele care fac atractivă participarea la aceast expoziţie de amploare, menţionam doar câteva din acestea:

– expunerea într-un oraş –capitală de judeţ activ şi important: Piatra Neamţ, cetate a lui Ştefan cel Mare, oraş cultural impunător şi de tradiţie, cu un public interesat de artă, iubitor de frumos
– expunerea în unul din cele mai prestigioase muzee şi instituţii de cultură din România: Muzeul de istorie şi arheologie Piatra Neamţ, cu o activitate de peste opt decenii
Puteţi vedea aici turul virtual al muzeului:
www.miapn.muzeu-neamt.ro/tur-virtual.html

– expunerea în clădire monumest istoric
Colaborarea cu specialişti în organizarea de evenimente expozitţonale
expunerea alături de alţi artişti contemporani români consacraţi
alegând să expuneţi, vă veţi bucura de o largă promovare în presa locală şi naţională şi de costuri minime pentru a expune.

Regasiti aici regulamentul complet:
apel_lucrari

Contact

Laura Lucia Mihalca

Curator expoziție

Director revista Art Out

laura@artout.ro
Tel.: 074706012

Lasă un răspuns