You are currently viewing Povestea mea Art Out

Povestea mea Art Out

Povestea mea Art Out

Un material realizat de Adriana Șarpe

 

Bună tuturor! Mă numesc Adriana Șarpe, sunt membru al Asociației Art Out și azi vă voi spune o poveste.

Eroul poveștii noastre este un grup de oameni pasionați de artă, arhitectură, expresivitate și care sunt probabil alergici la timp liber. Glumesc și eu (sau nu…aici e vorba de voluntariat).

Dacă nu v-ați dat seama deja, este vorba de voluntarii Asociației Art Out, care își dedică timpul sprijinirii comunității din care fac parte, fie prin articole scrise pe înserate, fie prin activități care implică adevărată muncă fizică: ridicat, aranjat, râs (studiile spun că e obositor, nu eu).

Un eveniment prin care chiar îi poți cunoaște pe drăguții voluntari Art Out, pe care în mod normal i-ai găsi în săli de teatru, galerii de artă sau la coadă la covrigi este Gala Art Out. Organizată an de an, gala reunește însăși esența asociației. Este vorba de un eveniment cu muzică, dans și voie bună în care se oferă premii pentru artă cu scopul de a promova valori culturale și a aduce publicul mai aproape de profesioniști ai artei.

Ca proaspăt membru al asociației, am ajutat și eu in primul meu an de facultate la organizare. Copil timid fiind, nu prea știam ce și cum. Eu am intrat în asociație ca traducător, muncă pe care o fac de acasă, în singurătate și departe de societate(cam dramatic, știu, dar așa e mai interesantă povestea).

Vreau să vă spun că am ajuns la locul cu pricina, am luat un panou, niște scotch și am devenit instant parte a acestui grup(eroul poveștii, nu uitați). Când muncești pentru un scop comun este imposibil să nu simți o conexiune. Cu cât aduceam mai multe cartoane și aranjam mai multe scaune, cu atât îmi descopeream colegii atât de plini de dragoste față de acest proiect, de mândrie și  entuziasm. Fiecare știa ce are de făcut. Era ca un roi de albine cu oameni alergând în toate direcțiile. „Cineva să aducă x”, „Avem nevoie de cineva pe scenă”, „Cineva să meargă dincolo” Și mereu era cineva..mereu se găsea cineva care să ajute când și unde trebuie.

Ca în orice poveste bună, eroul nostru se confruntă cu niște inamici redutabili cum ar fi: neașteptatul, oboseala, neatenția, timpul și dispariția lui. Bătălia e crâncenă, cu foc, săbii și dragoni cu 7 capete. Bine..recunosc…dragonii aveau doar 5 capete… Dar nu asta este important, dragi cititori. Important este că eroul nostru, acest grup de oameni atât de eterogen reușeste să lucreze impreună și să pună în mișcare un adevărat show. Se simt emoțiile, bucuria sinceră pentru câștigători și o căldură aparte care apare atunci când vezi că ai reușit să faci o sală întreagă de oameni să se simtă bine.

Am ajuns la finalul acestui capitol în care eroul poveștii noastre iese învingător: sala a fost aranjată, invitații primiți călduros,  momentele artistice realizate, glumele spuse, premiile date, fotografiile făcute și amintirile create.

 

Astăzi noi ne vom opri aici, dar povestea continuă an de an, așa că, dacă vreți să ne descoperiți, nu suntem departe.

Eu m-am distrat. Mă distrez  și acum când îmi amintesc.

Asta vă doresc și vouă: să vă simțiți bine, să vă deschideți spre artă și să citiți cât mai multe din poveștile noastre.

De acum, poți și tu să continui povestea alături de noi. Alege să fii voluntar Art Out. Pentru detalii, trimite-ne CV și scrisoare de intenție la asociatie@artout.ro.

Detalii pe pagina noastră de facebook – http://www.facebook.com/ArtOutAssociation și pagina Galei Art Out – https://www.facebook.com/galaartout.

Lasă un răspuns