Architecture Conference&Expo: Prezentări și dezbateri despre dezvoltarea urbană a orașelor

Cluj-Napoca devine în mai puțin de o lună punctul de întâlnire în Transilvania pentru peste 300 de arhitecți prezenți în cadrul evenimentului Architecture Conference&Expo, care se va desfășura în 6 octombrie la Cinema „Florin Piersic”. În cadrul celei de-a IV-a ediții a evenimentului are loc Competiția de proiecte Architecture Conference&Expo, al cărei scop este promovarea proiectelor cu impact puternic în comunitate.

architecture-macheta-online

Arhitecții și birourile de arhitectură își pot înscrie proiectele până în data de 17 septembrie la cele 7 categorii incluse în cadrul Competiției precum: Proiecte pentru comunitate; Proiecte de restaurare, reconversie și regenerare urbană; Cel mai îndepărtat proiect de țară realizat de un arhitect român; Casa inteligentă; Proiectul de debut; Clădirile anilor 1990-2010; Competiția dedicată studenților arhitecți – premiu oferit de compania Alukönigstahl. „Proiectele tinerilor arhitecți reflectă aspirațiile tinerei generații pentru un viitor mai bun, mai bine construit. Alukönigstahl se implică în mod constant, prin diverse canale de comunicare, în pregătirea studenților arhitecți, iar răsplătirea cu premii a eforturilor depuse este unul dintre ele.”, au declarat reprezentanții companiei.

Proiectele înscrise în Competiția de proiecte vor fi analizate de un juriu specializat, format din arhitecți de renume precum Charles Phu (Fondator Office for Architectural Culture), David Cash (Președinte BDP), Melissa Sterry (Fondator Bionic City), Șerban Sturdza (Director Prodid) și Irena Bauman (Director Fondator Bauman Lyons Architects). Architecture Conference&Expo urmărește să promoveze arhitecții și birourile de arhitectură pentru proiectele realizate și impactul acestora asupra comunității, prin realizarea conferinței ce include prezentări și dezbateri cu scop de dezvoltare, dar și prin oferirea premiilor în cadrul Galei de Premii din 6 octombrie. Proiectele pot fi înscrise pe site-ul evenimentului, la secțiunea Awards.

Dezvoltarea urbană a orașului Cluj-Napoca din punct de vedere arhitectural

Deoarece cerințele generației tinere în privința arhitecturii sunt din ce în ce mai ridicate, în cadrul evenimentului Architecture Conference&Expo va avea loc dezbaterea legată de dezvoltarea orașului Cluj-Napoca din punct de vedere arhitectural, intitulată „Cluj-Napoca: Dezvoltarea urbană a orașului”. Printre invitații care vor participa în cadrul dezbaterii se numără Prof. univ. dr. Călin Hințea (Decan al Facultatății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării) și Pietro Elisei (Managing Director Urbasofia). „Am văzut un potențial imens de regenerare urbană la cultură. Cultura poate fi multiplicator clar de resurse.”, a declarat pentru Clujnapoca2021.ro, Călin Hințea, coordonatorul proiectului de planificare strategică a Clujului pentru următorii șapte ani.

calin-hintea-speaker-architecture-2016

Pietro Elisei este directorul UrbaSofia, compania de consultanță și planificare strategică care a realizat Strategia de Dezvoltare a Județului Cluj 2014-2020, prin care s-a urmărit identificarea nevoilor reale de dezvoltare ale judeţului, precum și realizarea și implementarea proiectelor de dezvoltare. De-a lungul carierei, Pietro a lucrat pentru dezvoltarea mai multor orașe din Europa, iar din 2007 s-a axat pe dezvoltarea orașelor precum Alba Iulia, Baia-Mare, Cluj sau Pitești.

pietro-elisei-speaker-architecture-2016

Reînnoirea orașelor pentru noile generații, printre temele de discuție

Evenimentul Architecture Conference&Expo va reuni în 6 octombrie peste 15 speakeri din țară și din străinătate, care vor susține prezentări și dezbateri legate de impactul tehnologiei în arhitectură, clădirile verzi, siguranța prin arhitectură sau transportul urban sub tematica Renewing cities: Climatul urban pentru noile generații.

David Cash (Președinte BDP), Melissa Sterry (Fondator Bionic City), Jan Kattein (Director Jan Kattein Architects), Irena Bauman (Bauman Lyons Architects), Eveline Petcu (Project Manager Gehl Architects), Benedek Jozsef (Profesor Universitatea Babeș-Bolyai), Attila Beer (Administrator Alukönigstahl), Daniel Popa (Country Manager Reynaers), Emilian Grigore (Technical Support Manager Rockwool), Iulian Pădurariu (CEO Pony Car Sharing), Octavian Fanea (Sales Manager Aluterm Group) sau Adina Moldan (Cercetător Independent Atelier Moldan) vor fi speakeri la evenimentul Architecture Conference&Expo moderat de arhitectul Șerban Țigănaș (Președinte Dico și Țigănaș).

Architecture Conference&Expo se află la cea de-a IV-a ediție și reunește în fiecare an peste 300 arhitecți și specialiști din domeniile conexe cu scopul de a dezbate noutățile din domeniu. În cadrul evenimentului există și o zonă expozițională, unde arhitecții și furnizorii de servicii pot interacționa pentru dezvoltarea parteneriatelor. Conferința este organizată de Libero Events, agenția de evenimente B2B si B2C, sub semnătura căreia au loc conferințe și workshop-uri: The Woman, HR Summit, TeCOMM, MarkDay, Architecture Conference&Expo, Software Architecture Day, Java Day, Signal Connect, Fiscalitate 24.7, Cluj Sales Conference, dar și târguri: Touristica.

Lasă un răspuns