Art Out va invita la vernisajul expozitiei de grafica Ieri – Silvia Popa

Invitaţie
Expoziţia de grafică Ieri – Silvia Popa
Vernisajul va avea loc vineri, 23 noiembrie 2012, ora 18.30
Gazda: Casa Arte
Organizator: Revista Art Out
Curator: Laura Lucia Mihalca
Expoziţia va fi deschisă în perioada 23-29 noiembrie 2012

Art Out are deosebită plăcere să vă invite la vernisajul expoziţiei de grafică Ieri al tinerei artiste Silvia Popa, vernisaj care va avea loc vineri, 23 noiembrie 2012, ora 18.30 la Casa Arte ( str. Popa Tatu 27, interfon 07C).

Expoziţia documentează copilăria artistei dintr-o perspectivă personală. Lucrările reprezintă un dialog ambivalent cu sinele confruntat mereu cu necesitatea unui răspuns cu privire la interogaţiile interioare situate pe axa timpului, între trecut şi prezent.

Proiectul artistic intitulat Ieri reprezintă proiectul de licenţă al Silviei Popa şi, totodată, o invitaţie pentru public de a rememora amintirile plăcute care compun sinele, din copilărie până spre adolescenţă/ maturitate şi care ne formează, ca oameni, pe viaţă.
Despre proiect, Silvia scria:
“ Ȋn drumul spre cunoaștere și perfecționare, maturizare și complexitate, lăsăm ȋn urmă simplitatea ȋnceputului. Ȋnceputul inocent, dar plin de culoare și creativitate al vieții: copilăria. Acele momente unice, ȋn care nu suntem constrȃnşi de reguli (sau cel puțin nu ținem cont de ele), nu suntem legați la ochi de prejudecăți sau prinși de grijile cotidiene.
Atunci nu căutăm nimic decât fericirea, cu o inocență ce dă naștere unor vise mărețe, care mai târziu ne par imposibile.
Cea mai frumoasă și creativă perioadă a vieții mele de până acum a fost copilăria. A constituit momentul în care am cunoscut fericirea pură, dragostea necondiționată, prietenia adevărată și am trăit viața fără să-mi fie frică de ea.
De aceea am ales ca pentru lucrarea de licență să fac o retrospectivă, o analiză vizuală a startului meu în viață, privire din exterior a clipelor când imaginația nu avea limite.”

Silvia Popa a absolvit liceul de arte plastice Nicolae Tonitza, secţia grafică şi Facultatea de Arte Plastice, secţia Grafică de şevalet, în cadrul Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti, promoţia 2012.
Laura Lucia Mihalca este absolventă a liceului de arte plastice Nicolae Tonitza din Bucureşti, secţia ceramică, iar în februarie urmează să îşi susţină licenţa în cadrul Universităţii Naţionale de Arte, secţia Istoria şi Teoria Artei şi în cadrul Universităţii Bucureşti la Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine, secţia Filologie franceză – germană.
Din ianuarie 2011 este director şi redactor – şef în cadrul revistei Art Out, o revistă de artă şi arhitectură; fiind şi directorul fondator al revistei.
Curator şi artist plastic, a participat şi a organizat o serie de expoziţii colective şi personale.
Art Out este o revistă de artă, arhitectură, patrimoniu şi restaurare . Revista, fondată în ianuarie 2011, a reuşit, la doar un an şi jumătate de la lansare, să se impună în primele poziţii pe piaţa revistelor de artă româneşti. Este disponibilă online aici: www.artout.ro.
Casa Arte este un atelier de artişti şi un spaţiu deschis ce oferă oportunităţi de învăţare pentru toţi cei interesaţi de urmărirea unei educaţii în artele vizuale şi dezvoltarea creativităţii.

Vă aşteptăm la vernisaj!

Echipa Art Out

Contact:
laura@artout.ro
www.artout.ro
0747060128

Lasă un răspuns