Iubirea in perioada interbelica

 

                                                                                                             Iubirea in perioada interbelica

Fundatia Calea Victoriei va invita, miercuri 6 iunie, ora 19.00 la un dialog intre: actrita Ana-Maria Karina Nagy si Mario Barangea, care ne vor povesti despre: Iubirea in perioada interbelica.
Dragostea, cu impliniri si denivelari, nu a fost in perioada interbelica altfel decat este astazi. Am fost martorii unui progres tehnic halucinant si cu toate acestea nu ne putem desparti prea usor (si niciodata nu o vom face cu adevarat) de natura pasiunilor, simpatiilor si afinitatilor care ne definesc.
Deliciile solitudinii si extravagantelor la Mateiu Caragiale, tragicomedia conflictului dintre St.O.Iosif si Dimitrie Anghel, bucolicul paradoxal al relatiei lui Victor Eftimiu cu Agepsina Macri, drama confuza a lui Urmuz, timiditatile poetice ale lui Camil Petrescu, boema conservatoare a lui Ion Minulescu si a Claudiei Millian etc etc si atat de multi altii despre care istoria ”oficiala” nu a inregistrat nimic.
Pasiuni devastatoare, hartuiri teribile, vertijuri sentimentale, deceptii incoerente… …pe scurt: povesti despre o lume care a fost pe cat de eleganta pe atat de brutal anihilata.

Lector: Ana-Maria Karina Nagy, Mario Barangea
Data:6 Iunie 2012; Ora: 19:00    
Cost: 30 ron; Cost studenti si pensionari: 25 ron
Locul desfasurarii: Fundatia Calea Victoriei, str. Caimatei 20, et. 3.
Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO
 
 

Lasă un răspuns