Romanian Rock Meeting – APOCALYPTICA

 

Finlandezii de la APOCALYPTICA revin in Romania pentru a participa la Romanian Rock Meeting 2012 – Spring Edition. Evenimentul, organizat de Promusic Events si revista Maximum Rock (producator Nelu Brindusan), va avea loc in data de 13 mai la Arenele Romane din Bucuresti.

Romanian Rock Meeting se doreste a fi un eveniment periodic, interactiv, o posibilitate pentru fanii muzicii rock de a se intilni, de a asculta muzica preferata si, de ce nu, de a se intilni cu formatiile preferate.

Intr-o incapere iluminata in stil clarobscur, trei violoncelisti isi strunesc instrumentele pe ritmul hipnotic nascut din mainile iscusite ale unui tobosar. Auditoriul este vrajit, pierdut dincolo de zori sau crepuscul. 

Nu este o poveste, ci descrierea atmosferei speciale pe care o creeaza trupa finlandezaAPOCALYPTICA, la toate concertele ei. Formata in 1993 de violoncelistii Eicca Toppinen, Perttu Kivilaakso si Paavo Lötjönen, carora li s-a alaturat si bateristul Mikko Siren, trupa originara din Helsinki s-a remarcat printr-un stil eclectic in care primeaza metalul simfonic. 

Toti instrumentistii care fac parte din componenta formatiei au pregatire academica, fiind absolventi ai prestigiosului Conservator Sibelius din Helsinki. Influentele muzicale includ o varietate mare de genuri: speed metal, alternative-metal, hard-rock, metal progresiv, thrash si, nu il ultimul rand, muzica clasica. Nu lipsesc nici sonoritatile de tip folk, finlandez sau international. 

Initial, Apocalyptica a pornit ca o formatie-tribut METALLICA, dar, ulterior, originalitatea s-a impus, stergand orice urma de epigonism. Trupa abordeaza atat piese exclusiv instrumentale, cat si melodii cu voce, asigurata, de regula, de un artist invitat. 

Formatia a colaborat cu nume celebre ca Max Cavalera, Brent Smith, Cristina Scabbia, Gavin Rossdale, Joe Duplantier, Lacey Mosley, Ville Valo, Lauri Ylonen, Matt Tuck, Nina Hagen si multi altii. Intre instrumentistii cu care au cantat, se numara Dave Lombardo (Slayer) si Sami Kuoppamaki (Reflections). 

Apocalyptica a lansat 7 albume si a vandut peste 4.000.000 de copii in toata lumea. In 2010 a aparut pe piata ultimul material discografic "7th Symphony". In clipa de fata, artistii se afla intr-un turneu mondial, in care au inclus si Romania. 

Discografie:
Albume de studio:
Plays Metallica by Four Cellos – 1996
Inquisition Symphony – 1998
Cult – 2000
Reflections – 2003
Apocalyptica – 2005
Worlds Collide – 2007
7th Symphony – 2010

Compilatii
The Best Of Apocalyptica – 2002
Amplified// A Decade of Reinventing the Cello – 2006

DVD-uri
Live -2001
Reflections Revised – 2003
The Life Burns Tour – 2006

Bilete:
Biletele se pot achizitiona, din reteaua Eventim (Magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Carturesti, Humanitas si online pe site-ul www.eventim.ro la urmatoarele preturi:

In picioare
85 lei – pentru primele 300 biletele (pret valabil pana la data de 31 martie 2012)
95 lei – urmatoarele biletele achizitionate pana la data de 12 mai 2012
110 lei – pentru biletele achizitionate in ziua concertului, 13 mai 2012. Acestea se achizitioneaza DOAR la intrarea in locatia evenimentului, in limita biletelor disponibile.

Tribuna
95 lei – pentru primele 300 biletele (pret valabil pana la data de 31 martie 2012)
110 lei – urmatoarele biletele achizitionate pana la data de 12 mai 2012
125 lei  pentru biletele achizitionate in ziua concertului, 13 mai 2012. Acestea se achizitioneaza DOAR la intrarea in locatia evenimentului, in limita biletelor disponibile.

VIP:
250 lei – doar 25 bilete! Acces tribuna, incluse poster 70 x 100 cm, pass VIP laminat, sesiune meet & greet cu formatia Apocalyptica! 

sursa: Eventim.ro

Lasă un răspuns