You are currently viewing Vernisaj „Culorile nevăzutului” – Lucy Petrescu la Galeria Signum

Vernisaj „Culorile nevăzutului” – Lucy Petrescu la Galeria Signum

Culorile Nevăzutului este o călătorie spirituală, o contemplație asupra naturii conștiinței și realității. Dar dacă ceva despre transcendent poate fi vreodată cu adevărat spicuit sau nu, un lucru desenatoarea Lucy Petrescu poate spune cu certitudine: fiecare linie, punct și formă pe care le-a creat au adus-o, în ultimă instanță, mai aproape de un sine mai profund. Și poate că asta ne oferă de fapt fiecare revelație spirituală: nu o întrezărire a adevărului ultim, a metafizicului, ci a propriilor noastre minți și suflete.

 

Pentru Lucy Petrescu, procesul artistic este o formă de meditație în care arta devine o expresie spontană a sinelui adevărat. Și pentru a ajunge la acesta, artista este de neclintit în decizia sa de a nu se uita în trecut. Ea este convinsă că numai sfidând convenții prestabilite, si cu o minte neîmpovărată de șabloane vechi, putem să începem într-un chip nou, către progres, și către descoperirea unui sine mai înalt. Ea crede că aceasta este datoria spirituală a oricărui artist: să nu se supună autorităților și canoanelor și să caute o cale nouă; nu de dragul noului, ci al autenticității. Acesta este și motivul pentru care stilul ei este greu de definit.

 

Arta realizată de Lucy Petrescu este puternic futuristă, câteodată datorită subiectului ales și aproape întotdeauna datorită stilului însuși. De fapt, de cele mai multe ori, ultimul capătă o viață proprie și îl dictează pe cel dintâi. Utilizând elemente formale de design, și cu o înclinație deosebită către detaliu, artista realizează forme organice ritmice, o fluiditate care, din când în când, este întreruptă brusc de unghiularitate geometrică și contrast puternic de culoare.

 

Arta lui Lucy Petrescu este captivantă; îl scutură pe privitor ca dintr-o amorțeală și îi oferă o provocare. Iar odată ce acesta o acceptă, el se va găsi cucerit și uimit să descopere că fiecare desen este o poveste în poveste.

 

Voicu Dragomir

 

 

Portofoliul artistic se regăsește la adresa: http://www.lucypetrescu.com/

 

Printuri disponibile: http://fineartamerica.com/profiles/lucy-petrescu.html

                                                                                                     

 

Galeria de artă contemporană SIGNUM este un proiect artistic dintr-o lungă serie de inițiative de susținere a artei, întreprinse de Academia de Studii Economice din București, de-a lungul primului său secol de existență. Deschisă într-un remarcabil spațiu de expunere și având un profil axat pe arta abstractă și conceptuală, Galeria găzduiește expoziții de pictură, grafică, sculptură, instalație, fotografie și video, precum și alte evenimente conexe.

Inside a Drop of Water (29.3x21.5 in)

Lasă un răspuns