You are currently viewing Concursul național „ARTA – ÎNTRE TALENT ȘI DĂRUIRE”

Concursul național „ARTA – ÎNTRE TALENT ȘI DĂRUIRE”

Afis concurs ed. IV

Fundația Prețuieste Clipa în parteneriat cu Școala Gimnazială ,,Prof. Ion Vișoiu”- Chitila, Ilfov organizează a IV-a Ediție a CONCURSULUI NAŢIONAL DE CREAȚIE PLASTICĂ „ARTA – ÎNTRE TALENT ȘI DĂRUIRE  

Prin acest proiect, se dorește cunoașterea, stimularea și afirmarea potențialului artistic al copiilor din învățământul primar, gimnazial, liceal.

Tema este dedicată Anului Centenarului –  ,,România – 2018 Centenarul Marii Uniri”.  Lucrările din sectiunea ,,Creatie Plastica” vor surprinde peisaje, momente istorice, tradiții, obiceiuri ale țării noastre, Romania – atunci si acum, iar in cadrul sectiunii ,,Icoane pe sticla”tematica va fi la alegere din iconografia tradițională românească.

Concursul face parte din categoria activităţilor extraşcolare şi este deschis participării tuturor elevilor din ciclurile de învățământ sau cluburi de artă: primar, gimnazial și liceal.

Mai multe secțiuni sunt deschise

 

1. CREAȚIE PLASTICĂ – PICTURĂ (tempera, acrilic, ulei, acuarelă, guașe)

 

2. ICOANE PE STICLĂ STIL TRADIȚIONAL ROMÂNESC – tempera sau acrilic

 

Concursul este gratuit pentru toti participantii!

Se vor acorda premiile I, II și III și premii speciale pentru fiecare secțiune și grupe de vârste. Premiile și diplomele vor fi înmânate la festivitatea de premiere. Se acordă diplome de participare tuturor elevilor. Cadrele didactice coordonatoare vor primi diplomă de participare la concurs si adeverinta de coordonator.

Premiile vor fi oferite cu spijinul sponsorilor. Lucrările din cadrul secțiunilor vor fi publicate în toate materialele de promovare a evenimentului, cât și în catalogul ediției.

 

Juriul concursului este constituit din artiști plastici aparținând UAP, inspectori de specialitate și profesori desemnați de către organizator.

 

Organizatorii își rezervă dreptul de a emite comunicate de presă către publicațiile mass-media locale și de specialitate cu privire la organizarea, derularea concursului, participanții premiați cât și lucrările acestora.

 

Link-uri utile:

https://www.facebook.com/concursarta.talentsidaruire/

http://www.fundatiapretuiesteclipa.ro/

Lasă un răspuns