You are currently viewing Despre „O lecție de bune maniere”

Despre „O lecție de bune maniere”

 

Mirecuri. 20 septembrie, și  joi, 21 septembrie, a avut loc la Teatrul Evreiesc de Stat premiera piesei ,,O lecție de bune maniere”, în regia lui Alexandru Berceanu.  Piesa, scrisă de dramaturgul Jean-Claude Grumberg, a fost transpusă în scenă de actrița Maia Morgestern.

Spectacolul este construit ca un one-woman show, un dialog cu publicul, un dialog pe care Maia Morgestern l-a jucat excepțional. De asemenea, atitudinea ei scenică a fost ireproșabilă, având momente cînd scena s-a mutat in sală, alături de spectatori.

Spectacolul este scris ca o lecție, sau mai bine zis o pledoarie, despre ce să vorbești și cum să te comporți în cadrul unei mese festive, cu accent pe evrei și semnele lor distinctive. Un cumul de stări, un cumul de situații, un cumul de cuvinte adevărate transpuse în propoziții și fraze care te fac să vezi dincolo de ele, care te fac să ieși din zona de confort si să-ți pui imaginația la încercare.

Personal, nu am simțit când au trecut 90 de minute. A fost o piesă exraordinară și, cu mare căldură, o recomand. Rare sunt spectacolele care să mă atrag în așa fel.

Luați-vă bilete, nu o să regretați.

 

Piesa se va mai juca pe 8 octombrie și 8 noiembrie.

Detalii –  http://teatrul-evreiesc.com.ro/portfolio/o-lectie-de-bune-maniere/.

 

Material semnat de Bianca Maria Silitră.

Lasă un răspuns