Alicia Alonso va conduce turneul din Spania al Baletului Naţional Cubanez

image025Sursă foto: http://goo.gl/Vhcjn7

Balerina şi coregrafa Alicia Alonso va conduce turneul propriei companii de balet (Baletul Naţional Cubanez) prin mai multe oraşe din Spania, între 16 septembrie şi 7 noiembrie, a declarat aceasta pentru EFE (Spania).

Alonso, care va împlini în curând 95 de ani, se ocupă în prezent de repetiţiile BNC. Baletul va dansa în Spania, urmând să aibă şi o scurtă apariţie la Opera Regală Muscat din Oman.
„Plecăm spre Spania cu mare entuziasm. A trecut mult timp de când am avut plăcerea de a vizita această ţară, dar vom susţine, în sfârşit, un turneu foarte frumos”, a mai spus Alonso.

Potrivit coregrafei, turneul va începe la Teatros del Canal, Madrid, un teatru dedicat artelor spectacolului, unde vor fi susţinute reprezentaţii de balet până pe 4 octombrie.

Zilele acestea, Alonso supraveghează producţia spectacolului „Lacul Lebedelor”, cu prim-balerina Anette Delgado şi prim-balerinul Dani Hernandez. Programul va include 7 reprezentaţii, printre care şi „Silfidele”, „Celeste”, „Carmen”, dar şi „Don Quixote”. Apoi, trupa de balet va pleca spre destinaţii ca Leon, Zamora, Palencia, Oviedo, Barcelona, Soria şi Aranda del Duero, înainte de ultimul spectacol, care se va desfăşura pe 7 noiembrie în San Sebastian.

Sursa articolului: EFE Spania, http://goo.gl/Vhcjn7

Elisa Maxim

Lasă un răspuns