Guardians of the Galaxy vol.2

Am fost sa vedem Guardians of the Galaxy 2. Ca orice film Marvel, merita vazut de la inceput, sa iti faci o parere. Stii ce te asteapta: actiune, explozii, efecte speciale, personaje interesante (sau ciudate) si multe one-linere (glumite scurte).

Asa a fost si GotG 2. Cine a vazut primul film deja cunostea lumea in care se intampla actiunea si personajele. Multi au spus ca era cel mai bun film Marvel de pana atunci, inclusiv Robert Downey Jr. (Iron Man), care cu greu ar numi bun ceva in care nu a jucat el. Aveam asteptari mari de la film. Pe unele le-a atins, pe altele nu.

Este un film care merita vazut! La cinema, in 3D. Noi ne-am bucurat sa mergem la Hollywood Multiplex Bucuresti Mall. Un film cu asa o magnitudine in efecte trebuie vazut pe marele ecran.

Image result for guardians of the galaxy 2 shots

Filmul incepe cu Peter Quill (Chris Pratt), protagonistul nostru indragit, si echipa lui disfunctionala rezolva probleme in galaxie. Prin diverse flashbackuri si aluzii incepem sa ne dam seama ca il vom cunoaste pe tatal lui Peter, cel care ii abandonase pe mama sa si pe el in copilarie. Zis si facut, il intalnim pe tatal lui, in care Gamora (Zoe Soldana) nu are incredere, dar care ii ia pe planeta lui, una de o frumusete extraordinara. Dezvaluirea cea mare este ca tatal lui Peter, Ego, este un celeste, adica un zeu. El de fapt este planeta aceea, creata de el insusi. Prin aventuri si rasturnari de situatie aflam de fapt ca Ego are niste planuri mult prea malefice pentru univers, iar Peter si gasca trebuie sa salveze din nou Galaxia.

Baby Groot este adorabil si va prinde foarte mult, nu doar in film dar si in merchandise-ul viitor. Au speculat cat de mult posibil. La un moment dat parea ca era rezultatul unui focus test in care si-au dat seama ca ar fi bine sa apara mai mult asa ca l-au pus sa fie mai important.

Related image

FIlmul nu se ridica la nivelul primului, dar este un film interesant si dragut. Se pierde mult din atenta la detaliile firului prin avantul efectelor si glumitele mai seci sau nu presarate foarte des. Dialogul filmului te atrage si te amuza. Are ceva din spiritul liber si usor Marvel, dar difera complet de seria Avengers, de exemplu. In rest, au repetat reteta primului film, parca lipsindu-i ceva de data asta.

Stim mereu ca binele castiga, dar in film a fost extraordinar de evident. Deja era clar ca vine o lupta mare, va fi greu dar vor invinge si apoi urmeaza niste momente frumoase si emotionante de calm. Intr-adevar, au fost niste momente in care anumite personaje si-au rascumparat greselile trecute, lucru emotional. A fost ceva frumos, cu happy-ending, ceva „sa placa la toata lumea”

Image result for guardians of the galaxy 2

Lasă un răspuns