Cele mai bine vîndute titluri la Kilipirim, ediția 2013

Următoarea ediție a târgului de carte Kilipirim va avea loc în primăvara anului 2014
Kilipirim este cel mai important târg de carte cu discount din România, un concept care a debutat în 2005 și s-a bucurat de succes încă de la prima ediție

Organizatorii târgului de carte Kilipirim au schițat un bilanț al celei mai recente ediții, încheiate în urmă cu două zile.
În urma analizei datelor primite de la participanți, 70% dintre aceștia au declarat că la cea mai recentă ediție a Kilipirim, care a a vut loc în perioada 30 octombrie – 3 noiembrie, la Galeria Dalles, au realizat vânzări mai bune decât la ediția din 2012.

La standul Editurii Litera, cele mai bine vândute titluri au fost: volumele din seria Disney, cărțile cu povești de Crăciun și De ce? Prima mea carte de întrebări de Amy Shields.
În topul vânzărilor de la standul Editurii Trei s-au clasat volumele: Supercreierul de Deepak Chopra și Rudolph E. Tanzi, Ce ne spunem când nu ne vorbim de Chris Simion și Vinovatul de Lisa Ballantyne.
La standul Editurii Nemira, cititorii au ales, în primul rând, SF-ul: volumul Puterea armelor de Joe Abercrombi situându-se pe primul loc în vânzări, urmat de Urzeala tronurilor de George R.R. Martin și Festinul ciorilor, de același autor.
La standul Polirom, topul a fost dominat de cărți de beletristică: O femeie iubită de Andreï Makine, Sunt o babă comunistă de Dan Lungu și În căutarea oii fantastice de Haruki Murakami. Și la standul Humanitas, preferințele cititorilor s-au îndreptat tot către volume de beletristică, cele mai căutate fiind titlurile din colecțiile „Cartea de pe noptieră” și „Raftul Denisei”.
La standul Editurii Univers, în topul celor mai vândute cărți s-au situat volumele semnate de marele romancier, disident și gânditor rus Aleksandr Soljeniţîn, apoi, volume de Boris Vian și Romain Gary.
Volumul de fantasy al Samanthei Shannon, The Bone Season, domină topul de vînzări al Editurii Curtea Veche, urmat îndeaproape de două volume din domeniul dezvoltare personală: Secretele succesului – seria Dale Carnegie și Inteligența emoțională în Leadership – seria Daniel Goleman.
SISSI. Împărăteasa Austriei de Jean Des Cars este volumul care domină topul de vânzări al Editurii Corint, urmat de Drumul din Kolima. Călătorie pe urmele Gulagului de Nicolas Werth și Întoarcerea acasă. Povestea adevărată a unui drum anevoios spre libertate de Sławomir Rawicz.
La standul editurii All, extrem de căutate au fost majoritatea volumelor la prețul special de 5 lei.
Ceremoniile Magice – Heptameronul – Cartea Lucrurilor Secrete de Cornelius Agrippa – Petrus din Apono – Johannes Trithemius, Doctrina Trezirii – Învățătura lui Buddha în cele mai vechi texte de Rahula Walpola și Cartea celor cinci cercuri de Miyamoto Musashi, acestea sunt cele mai bine vândute trei titluri la standul Editurii Herald din cadrul Kilipirim.
Stuart Gordon este autorul-„vedetă” al Editurii Vivaldi la Kilipirim, două dintre volumele sale, Cartea farselor și Cartea blestemelor, clasându-se pe primele două poziții în topul celor mai bine vândute titluri; cea de a treia poziție e ocupată de volumul Regina Victoria (1819-1901), autori Philippe Alexandre și Beatrix de l’Aulnoit.
Titluri de interes pentru cei care vor să afle mai multe despre mari personalități ale istoriei s-au înscris în clasamentul de vânzări al Editurii Orizonturi: Pe treptele tronului. Femei ilustre care au influentat suverani de Edmond Rossier, Marile civilizații de Vahé Zartarian, precum și Caligula, autori Paul Jean Franceschini și Pierre Lunel.
Lucrări care îşi propun promovarea tradiţiilor cultural-gastronomice, la prețuri „de kilipir”, de 1 leu și 5 lei, au constituit atracția ediției de anul acesta a Kilipirim la standul editurii House of Guides.
La standul librăriei-anticariat Antic Exlibris din cadrul ediției din această toamnă a târgului de carte Kilipirim, preferințele vizitatorilor au mers către: Châteaux of the Loire Valley, Eat Prey Love și agende de lux.
Părinții și cititorii mai mici au cumpărat, de la standul Didactica Publishing, în special volume din colecția „Minimiki – Păpușile lumii”, volume din seria „Sunt imbatabil!”, precum și pe cele din seria „Ghiozdănelul meu. Micul imbatabil”.
De asemenea, volume cu conținut educațional au preferat și vizitatorii care s-au oprit la standurile editurilor Minerva și Aramis: Formule matematice. Clasele V-VIII, Ușor de iubit, greu de disciplinat de Becky A. Bailey și Descoperim corpul omenesc de Emilie Beaumont și Phillipe Simon.
Moș Crăciun, Scrisori către Moș Crăciun și Dansul omenilor de zăpadă au fost cele mai căutate titluri la standul Editurii Prut.
Iubitorii de benzi desenate au cumpărat, din oferta celor de la Comicshop.ro, în special: Marvel Wolverine Vol. 5 No. 1, DC: Batman’s Last Case și DC: Batman Eye of the Beholder.

La ediția din acest an a târgului de carte Kilipirim au avut standuri și Today Business Group, dar și Okazii.ro.

La etajul Sălii Dalles, a avut loc Festivalul de Spiritualitate şi Terapii Complementare ‘A Noua Dimensiune’, de unde vizitatorii au putut achiziţiona cărti şi produse ezoterice și au putut participa la programul de conferințe pe teme de interes general.

Pentru mai multe informaţii, accesaţi:
• http://www.dallesrevolution.ro/
• pagina de Facebook a Kilipirim: https://www.facebook.com/pages/Kilipirim-targ-de-carte-cu-discount/521533497941684

Lasă un răspuns