Atelier de Pictura in ulei

Atelier de Pictura in ulei

 

Fundatia Calea Victoriei va invita miercuri 23 aprilie, ora 19.00, la Atelierul de Pictura in ulei, cu tema natura statica. Cursul este organizat in patru sedinte si coordonat de artistul plastic Maria Irina Balan.

 

Atelierul de Pictura in ulei se adreseaza tuturor celor care doresc sa se exprime si sa se relaxeze prin desen si pictura, indiferent de experienta anterioara in domeniul artelor plastice.

 

Cele patru sedinte se vor desfasura astfel:

 

1. Elaborarea desenului ce va sta la baza picturii noastre. Pentru a stapani bine tehnica desenului, ne vom rezerva prima intalnire pentru a descoperi regulile de baza ale unei compozitii armonioase si a invata despre constructia unui obiect. Vom studia relatia dintre plin si gol pe plansa de lucru, linia si pata in compunerea unei planse.

 

2. Acomodarea cu materialele de pictura in uleiul si diferitele tipuri de pensule. Vom discuta despre asezarea culorilor pe panza, despre etapele lucrarii si importanta respectarii ordinii acestora. Pana la finalul sedintei, vom acoperi cu culoare intreaga panza. Vom avea astfel ebosa lucrarii ce va fi imbogatita pe parcursul atelierelor urmatoare.

 

3. Pentru a stapani notiunile de baza despre culoare si tehnica picturii in ulei, vom incepe prin a observa atent natura statica model si vom imbogati plansa redand luminile si umbrele. In aceasta etapa lucrarile vor prinde viata si vor capata primele forme.

 

4. Discutarea despre detaliu si abordarea acestuia: descoperim cand ne ajuta detalile intr-o lucrare si cand ne dezavantajaza si cum anume trebuie sa abordam detaliile pentru a finaliza lucrarea.

 

La final, fiecare participant se va bucura de un tablou unic pe panza (30x40cm), realizat dupa propria creativitate si imaginatie.

 

Fiecare atelier este atat practic cat si teoretic. Explicatiile vor fi insotite de imagini din istoria artei proiectate pentru o intelegere cat mai clara a lucrurilor discutate si practicate.

 

Lector: Maria Irina Balan

Data incepere: 23 Aprilie 2014; Ora curs: 19:00

Numar ateliere: 4

Frecventa: saptamanal, miercuri

Cost: 280 ron (materiale incluse); Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 250 ron (materiale incluse)

Locul desfasurarii: Fundatia Calea Victoriei – Str. Popa Soare nr 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Biserica Sfanta Vineri-Blvd Corneliu Coposu)

Inscrieri la CONTACT@VICTORIEI.RO

Detalii la www.victoriei.ro

Lasă un răspuns