creion | cerneală | tuş

La AnnArt un acroşaj de iarnă: expoziţia de grup creion | cerneală | tuş, care poate fi văzută începând de joi 05 decembrie, ora 3pm.

Expunereareuneşte un fond de lucrări noi, în culori temperate de iarnă, semnate de artişti din portofoliul AnnArt: Ştefan Câlţia, Francisc Chiuariu, Laura Covaci, Dorin Creţu, Daniela Făiniș, Adrian Ilfoveanu, Sorin Ilfoveanu, Paul Neagu şi Mircea Roman. Coordonatele comune ale lucrărilor expuse sunt grafitul, tuşul şi peniţa pe hârtie, selecţia ilustrând abordarea specifică fiecărui artist în sfera desenului, a crochiului sau a schiţei.

Ştefan Câlţia este prezent cu desene delicate din sfera vegetală. Francisc Chiuariu dă o notă electrică expunerii, prin desene în argintiu, alături de minuţioasele poveşti despre Luna, în cerneală pe hârtie, semnate de Laura Covaci. Florile în alb-negru ale lui Dorin Creţu introduc o pauză meditativă în parcursul expoziţional, care continuă prin poemele vizuale pe hârtie patinată ale lui Sorin Ilfoveanu. Sculpturile fine și albe, modelate manual în porțelan de Daniela Făiniș, desenul-intervenţie pe fotografie al lui Paul Neagu ies din sfera strictă a tehnicilor sugerate de titlu, încadrându-se însă la nivel vizual în discursul expoziţional. Sculptorul Mircea Roman este de această dată prezent cu desene recente și din anii ’90, expuse pentru prima oară în public.

Ca un contrapunct al expoziţiei, artistul-invitat Florica Prevenda, cu care AnnArt va lucra în 2014, este prezentă pe simeză cu o lucrare în tehnici mixte pe pânză şi tonuri puternice de roşu şi albastru, din seria The Facebook Project, 2013.

Expoziţia creion | cerneală | tuşcontinuă tradiţia expoziţiilor colective AnnArt, după Caiet de planuri în 2011, artZoom_01 și Mica Artă Mare în 2012, artZoom_02 în 2013. Expozitia este deschisa in perioada 3 decembrie 2013 – 18 ianuarie 2014, cu intrare liberă.

Anexă: detalii CV artişti pe http://annartgallery.ro/ro/artisti.html | Imagini lucrări

AnnArt este o galerie privată înfiinţată în mai 2011 care promovează și vinde artiști consacraţi și talente emergente deopotrivă. Are un program permanent de expoziţii, oferă programe de educaţie şi consiliere pentru iubitorii de artă privitori sau colecţionari. Publică o serie de cataloage critice despre opera artiştilor din portofoliu și acordă anual un premiu destinat tinerilor artiști. Situatăîn zona Kiseleff/ Arcul de Triumf, galeria este o conversie în cheie contemporană a unui spaţiu de patrimoniu – la primul etaj şi parterul cu grădină al unei clădiri din anii 30 semnată de arhitectul francez Ernest Doneaud.

 

AnnArt Gallery

Str. Mahatma Gandhi  1 / Şoseaua  Kiseleff 31, Sector 1 Bucureşti

luni – vineri 15 – 20, sâmbătă 12– 20

Tel: +4 031 437 95 33 | Mob: +4 0752 042 042 | Fax: +4 031 437 95 32
office@annartgallery.ro| www.annartgallery.ro

Lasă un răspuns