DULCE PONTES pe 9 februarie la Sala Palatului

DULCE PONTES, regina contemporană a muzicii fado, va aduce vibrantele acorduri portugheze pe scena Sălii Palatului pe 9 februarie.

Considerată demna urmaşă a Amaliei Rodrigues, DULCE PONTES şi-a legat numele de colaborări cu artişti de prestigiu precum José Carreras, Cesária Évora şi Andrea Bocelli. Însă cea mai spectaculoasă colaborare din cariera sa este cea cu legendarul compozitor italian Ennio Morricone. În 2003, albumul „Focus”, rodul colaborării lor, a înregistrat vânzări ce i-au adus solistei discul de aur în doar 20 de zile.

Dulce Pontes s-a născut în Montijo, Portugalia, în 1969, iar în decursul timpului a cochetat cu mai toate stilurile muzicale, cântând pop, rock, jazz, muzică clasică şi tradiţională. În 1991 a câştigat Festivalul Naţional de Cântec al Portugaliei şi în acelaşi an a reprezentat Portugalia la Eurovision, concurs ce a reprezentat rampa ei de lansare.

Primul său album, “Lusitana” a fost lansat în 1993, iar în anul următor a ajuns pe piaţă albumul “Làgrimas”, material ce a consfinţit consacrarea solistei la nivel mondial şi a reaşezat muzica portugheză în fruntea topurilor din întreaga lume. Pe albumul “Làgrimas” se află şi emblematica piesă “A Cancao do Mar,” care se regăseşte pe coloana sonoră a producţiei hollywoodiene “Primal Fear”, cu Richard Gere în distribuţie. “Làgrimas” rămâne unul din cele mai bine vândute albume din toate timpurile, în Portugalia.

Colaborarea cu legendarul compozitor Ennio Morricone, demarată în 1995 cu albumul “A Brisa do Coração” este un alt segment din cariera artistei, încununat de elogii. Ennio Moricone a elaborat pentru DULCE PONTES compoziţii ce scot în evidenţă “amplitudinea ei vocală şi calităţile cameleonice atât de complete şi incredibil de variate, păstrând totuşi conotaţiile de fado portughez.” Iar punctul de vârf al colaborării a fost atins în 2003, odată cu lansarea albumului “Focus,” ce i-a adus solistei un disc de aur în doar 20 de zile.

După ce a concertat pe cele mai mari scene ale lumii, cucerind publicul la Royal Albert Hall din Londra, Arena din Verona, Auditoriumul din Roma, Palatul Mazda din Milano, Palatul Congresului din Paris şi la International Forum Hall din Tokio, DULCE PONTES revine la Sala Palatului din Bucureşti, pe 9 februarie pentru un concert ce va face inimile să tresară însufleţite de inflexiunile răscolitoare ale muzicii fado.

Pentru concertul din 9 februarie sunt în vânzare următoarele categorii de bilete:

Categoria 1 – 150 lei
Categoria 2 – 100 lei
Categoria 3 – 50 lei

Biletele se găsesc în magazinul Biletoo din Unirea Shopping Center (parter), magazinele Flaco, Librăriile Adevărul şi Eminescu, la Palatul Naţional al Copiilor, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro, în magazinele Germanos şi Diverta, şi online pe www.biletoo.ro, www.blt.ro, www.bilet.ro, www.bilete.ro, si www.myticket.ro

Lasă un răspuns