Festivalul Filmului Francez vine la Sibiu

bilete-ziua-de-aur-taklub

Sursa foto : http://eventbook.ro/elvirepopesco

Festivalul de Film Francez, ajuns la a 19-a ediție, poposește în opt orașe din țară în perioada 26 octombrie – 8 noiembrie. La Sibiu, Festivalul este găzduit de Cinemateca CINE M-A văzut la Habitus în perioada 28-31 octombrie. Această manifestare este posibilă prin colaborarea cu celebra revistă de critică de film, Cahiers du Cinema.

Publicul cinefil sibian este așteptat să descopere filme emblematice ale cinematografei franceze contemporane și nu numai, apreciate și premiate la prestigioase festivaluri. Festivalul Filmului Francez cuprinde secțiunile clasice care au fost prezentate și în edițiile anterioare: „Panorama” și Competiția „Tineri Regizori”—precum și evenimentele speciale „Nopțile Albe ale Thrilerului Francez” și „Ziua de Aur”.

Festivalul va începe în București și Brașov pe 30 octombrie, în Timișoara, Iași și Cluj-Napoca pe 29 octombrie, în Sibiu pe 28 octombrie și în Constanța pe 26 octombrie, iar în Buzău, Festivalul Filmului Francez se desfășoară pe 6 și 7 noiembrie.

Ediția din acest an a festivalului aduce un omagiu regizoarei de origine belgiană Chantal Anne Akerman, cunoscută publicului pentru filmele feminine și feministe. Filmul selectat, „Nebunia Almayer” (2011), cu Stanislas Merher, Aurora Marion și Marc Berbe în rolurile principale, este o adaptare a romanului cu același nume de Joseph Conrad și se bucură de patru nominalizări la Magritte Award.

315full-chantal-akerman

Sursa foto:http://www.mommybysilasandstathacos.com/2015/10/07/a-conversation-missed-with-chantal-akerman/

Proiecțiile selectate sunt: „Alphaville” de Jean-Luc Godard (anii ’60), „L’Etrangleur” de Paul Vecchiali (anii ’70), „Vivement dimanche!” de François Truffaut (anii ’80), „J’ai pas sommeil” de Claire Denis, „La Ceremonie” de Claude Chabrol (anii ?90) și „La chambre bleue”, de Mathieu Amalric (2014). Publicul poate vota câștigătorul la categoria « Premiul publicului », iar filmul câștigător se va distribui în cinematografele din România.

Toate filmele sunt în versiunea lor originală și au subtitrare în limba română.
Proiecțiile vor avea loc începând de miercuri până sâmbătă, de la orele 18.00, respectiv 20.30, la Librăria Habitus. Preţ bilet: 10 lei.

Așteptăm în comentarii impresiile dumneavoastră de la eveniment.

Mădălina Panduru, studentă în anul III la Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu, Facultatea de Litere și Arte, Specializarea Engleză – Franceză

Lasă un răspuns