Greentek și sistemele de iluminat inteligent

Inovație în spațiile de birouri din AFI Park 2,
Bucureşti, 2 Februarie 2015.
Victor Cotrutz, Greentek (1)

Victor Cotrutz, Greentek (2)

Greentek dotează prima clădire cu sistem de iluminat inteligent cu LED din România! Greentek LED Lighting, producător și furnizor de sisteme de iluminat cu LED, a realizat şi implementat proiectul de iluminat inteligent pentru spațiile de birouri din clădirea AFI Park 2, aceasta devenind prima clădire din România dotată exclusiv cu un sistem de iluminat inteligent cu LED.
Pentru spațiile de birouri din AFI Park 2, Greentek a oferit o soluție cu lămpi LED de ultimă generaţie pentru iluminatul ambiental, precum şi software de management inteligent al iluminatului. Acest sistem personalizat recunoaşte scăderea intensităţii luminii naturale şi comandă creşterea sau scăderea intensităţii iluminatului.
În urma soluției implementate de Greentek, AFI Park 2 a devenit prima clădire din România iluminată integral cu ajutorul unui sistem inteligent cu LED: „Iluminatul spațiilor de birouri AFI Park 2 se realizează cu aproape 2.000 de corpuri de iluminat cu LED, cu 30% mai puține față de câte ar fi fost necesare dacă s-ar fi optat pentru o soluţie tradiţională, cu corpuri fluorescente”, a declarat Victor Cotrutz, CEO și fondator Greentek. „Ca urmare a utilizării tehnologiei LED, consumul de energie electrică este cu 70% mai mic, iar sistemul inteligent de control al luminii creşte economia de energie până la 85%. În plus, costurile de întreţinere sunt zero, datorită garanţiei generale de cinci ani. Din calculele noastre, prin implementarea acestui proiect se realizează o economie de circa 100.000 de euro pe an”, a explicat Victor Cotrutz.
Clădirea AFI Park 2, amplasată în imediata apropiere a centrului comercial AFI Palace Cotroceni, are o suprafață de aproximativ 12.000 mp de birouri și a fost finalizată la jumătatea anului 2014. Fiecare spaţiu de birouri oferă lumina potrivită, la intensitatea necesară condiţiilor din fiecare moment al zilei. Este utilizat un sistem inteligent de control, care reduce intervenţia umană în operare şi contribuie la reducerea consumului de energie.
Corpurile de iluminat LED sunt produse de Greentek în România, în fabrica din Iași. Produsele Greentek se caracterizează prin consum redus de energie, flux luminos direcţionat, posibilitatea de a avea intensitate variabilă, stabilitate la variaţii mari de tensiune, rezistență la variaţii mari de temperatură şi umiditate, precum și durată de viață mai mare față de alte produse similare.
Greentek LED Lighting, companie cu capital românesc, a dezvoltat în ultimii ani un pachet unic de cercetare, proiectare și dezvoltare a sistemelor de iluminat cu corpuri LED, pentru următoarele segmente: industrial, retail, birouri și public. Greentek realizează proiectele şi studiile luminotehnice care conduc la alegerea soluţiilor de iluminat beneficiind de un laborator ultra-modern, de asemenea unic pe piața românească. Astfel, corpurile de iluminat cu sursă LED, de ultimă generație, sunt produse în România, în funcție de nevoile foarte specifice ale fiecărui client în parte. Produsele Greentek sunt certificate CE. Produsele Greentek sunt fabricate în municipiul Iași și sunt distribuite pe pieţele din România, Germania, Franța, Israel, Grecia și Marea Britanie.

Lasă un răspuns