Joc hi-tech la Parter

COMUNICAT DE PRESĂ

Joc hi-tech la Parter

Galeria AnnArt inaugurează Parter, noul său spațiu expozițional, marţi, 10 septembrie, ora 19:00.

Expoziția de debut este GAME şi reuneşte lucrări de design, instalație video şi sculptură semnate de
cinci tineri artişti: Matei Avramescu, Alice Bîrcă, Mircea Ciutu, Ana Maria Huluban şi Bogdan Pelmuș.

Noul spațiu AnnArt, aflat la parterul clădirii cunoscute deja ca AnnArt Gallery, îşi propune să prezinte, pe lângă portofoliul actual al galeriei, expoziții de design, fotografie şi proiect independent şi să invite un număr sporit de curatori şi artişti tineri pe simezele sale. Spațiul este versatil, echipat pentru proiecte multi-media şi pentru expuneri out-door, în spațiul platformă precum şi în grădina cu iarbă şi bare de oțel.

Expoziția Game este concepută ca un spectacol vizual compus din piese de artă din lemn luminat fluorescent, film digital, sculptură şi instalații cu laser şi metal. Proiectul face parte din EBienale, reprezentând cea de-a doua colaborare pe artă contemporană între AnnArt şi Festivalul Internațional George Enescu, după expoziția TAA_2011 din cadrul primei ediții EBienale, în 2011.

Selecția EBienale în noul spațiu al Galeriei AnnArt sugerează un dialog al preocupărilor în sfera artistică între noile media și tehnicile tradiționale dintr-o perspectivă ludică. O idee propune spațiul de joacă al copilăriei transformat în experiment de design, alta tratează prelucrarea metalului într-o expresie ironică a societății închise într-un conținut limitativ, sau, printr-un discurs de tip teleshopping ne este prezentat secretul fabricării produsului artistic disponibil oricui. Selecția confirmă interferențele artei cu domeniul designului de obiect, într-un spațiu creat în mod special pentru acest tip de întâlnire. Ilina Schileru, curator GAME / EBienale.

Expoziţia este deschisă în perioada 10 septembrie – 5 octombrie 2013.

În anexă cv-urile artiștilor participanţi. Detalii la www.annartgallery.ro/expoziții

AnnArt este o galerie privată înfiinţată în mai 2011 care promovează și vinde artiști consacraţi și talente emergente deopotrivă. Oferă programe de educaţie și consiliere pentru iubitorii de artă – privitori sau colecționari. Publică o serie de cataloage privind opera artiștilor din portofoliu și acordă anual un premiu destinat tinerilor artiști. Situată în zona Kiseleff/ Arcul de Triumf, galeria este o conversie în cheie contemporană a unui spațiu de patrimoniu – la primul etaj şi parterul cu grădină al unei clădiri din anii ′30 semnată de arhitectul francez Ernest Doneaud. www.annartgallery.ro

AnnArt Gallery
Str. Mahatma Gandhi 1 / Şoseaua Kiseleff 31 Sector 1, Bucureşti
Deschis pentru public: luni – vineri 15 – 20, sâmbătă 12– 20
Tel: +4 031 437 95 33 | Mob: +4 0752 042 042 | Fax: +4 031 437 95 32
office@annartgallery.ro| www.annartgallery.ro

Lasă un răspuns