„Jocul vieţii şi al morţii”

Teatrul de pe Lipscani ne invită la „Jocul vieţii şi al morţii!”
MPH_3619 'MPH_4225
Una dintre cele mai interesante piese ale teatrului românesc contemporan, „Jocul vieţii şi al morţii în deşertul de cenuşă”, de Horia Lovinescu, a fost aleasă de Horaţiu Mălăele pentru a crea un nou spectacol la Teatrul de pe Lipscani. Actorul, care semnează şi regia şi interpretează şi rolul principal, al Tatălui, a realizat o adaptare liberă după textul lui Lovinescu, creând, astfel, un spectacol de sinteză extrem de complex.
MPH_3917
Pentru a da viaţă personajelor spectacolului, Horaţiu Mălăele a ales tineri actori, pentru a da viaţă personajelor piesei lui Lovinescu. Astfel, Ana, tânăra disputată de cei trei bărbaţi ai textului, este interpretată de Ada Condeescu / Crina Semciuc. Abel, băiatul ascultător şi obiect al dragostei Anei, este interpretat de Lari Giorgescu / Mihai Stănescu, în timp ce Cain, fratele său, fiul risipitor, tipologia de băiat rebel, este preluat de Bogdan Mălăele / Pavel Ulici. Alături de toţi aceştia, se află Un trecător, care este, de fapt, un personaj misterios, un povestitor şi, în acelaşi timp, un mic demon jucăuş – rol interpretat de Mircea Constantinescu / Şerban Georgevici.
'MPH_4034
Regia spectacolului, semnată de Horaţiu Mălăele, este întregită de scenografia halucinant de apocaliptică, cu tente expresioniste, dar păstrând un realsim terifiant, scenografie realizată de Maria Miu.
MPH_4229
Teatrul de pe Lipscani vă invită, aşadar, la această senzaţională premieră, „Jocul vieţii şi al morţii”, adaptare liberă după „Jocul vieţii şi al morţii în deşertul de cenuşă”, de Horia Lovinescu. Un spectacol ce va scrie în mod sigur istorie, în regia lui Horaţiu Mălăele. Următoarele reprezentaţii sunt programate pe 22 februarie şi 31 martie.

Lasă un răspuns