Licitatie in scop caritabil cu lucrari semnate de Alexandra Nechita

 

Fundaţia Nadia Comăneci scoate la licitaţie în scop caritabil

lucrări de artă semnate Alexandra Nechita

 

Luni, 22 iunie, începând cu ora 19:00, Fundaţia Nadia Comăneci organizează, cu sprijinul Casei de Licitaţii Ara Art Collection şi a Muzeului Naţional al Literaturii Române, o licitaţie caritabilă.

Invitaţii vor putea licita pentru o serie de lucrări de artă donate, în mod generos, Fundaţiei Nadia Comăneci, de către artista Alexandra Nechita, cunoscută la nivel internaţional şi ca “Micuţa Picasso”, şi alte obiecte oferite de prietenii Nadiei Comăneci. Tablourile pot fi admirate accesând site-ul www.licitatii.nadiacomaneci.eu.

La eveniment va participa Nadia Comăneci, căreia i se vor alătura personalităţi marcante ale societăţii civile. Sumele provenite din licitarea tablourilor semnate de Alexandra Nechita vor fi utilizate în implementarea proiectelor fundaţiei.

Parteneri: Ara Art Collection, Media Advertising, Muzeul Naţional al Literaturii Române, Nespresso, Biborţeni şi BRD Societe Generale.

Parteneri media: Evenimentul Zilei şi Capital.  

 

 

Alexandra Nechita s-a născut în România, în 1985. A început să deseneze la vârsta de 2 ani, iar la 7 ani picta în ulei. A avut prima expoziţie la vârsta de 8 ani, într-o bibliotecă din Los Angeles.

Tablourile sale se regăsesc în colecţiile a sute de muzee din toată lumea, incluzând Colecţia de Artă a Vaticanului de la Roma şi The Rock and Roll Hall of Fame, precum şi în colecţiile personale ale unor personalităţi ca Oprah Winfrey, Debra Messing, Calvin Klein, Whoopi Goldberg şi David Letterman.

Pe lângă faptul că este un artist talentat, Alexandra este şi o persoană generoasă. A fost numită, de către Crucea Roşie, “Femeia Anului” (1999), iar Organizaţia Mondială a Naţiunilor Unite a invitat-o să participe la o iniţiativa globală pentru promovarea păcii prin intermediul artelor. Artista a primit, astfel, din partea Naţiunilor Unite, titlul onorific de Ambasador al Păcii şi Bunăvoinţei prin Artă.

Alexandra Nechita a absolvit, în 2008, Universitatea California din Los Angeles, cu o diplomă în Arte. 

 

Lasă un răspuns