Muzica se intersectează cu arta digitală la festivalul Day for Night din Houston

A massive screen located to the right of the main stage displays a digital interpretation of the day for night theme of the Day for Night Festival in HoustonUn ecran gigantic amplasat în dreapta scenei principale, proiectează o interpretare digitală a temei zi pentru noapte, în cadrul festivalului Day for Night în Houston, Texas.

Sunet, imagine și instalații de artă digitală se vor intersecta weekendul acesta în Houston pentru festivalul Day and Night, care reunește giganți ai muzicii printre care se numără şi Kendrick Lamar și artiști vizuali precum Casey Reeas. Pereți de lumină, animații proiectate pe clădiri și instalații video create de artiști premiați, conectează trei scene de multiple galerii.

„Ceea ce încercăm noi să facem este să cream o experiență aparte unde deplasarea în cadrul locației festivalului este la fel de captivantă precum statul și privitul la scenă”, a spus Omar Afra, producătorul festivalului Day for Night.

Reas, al cărui program, tipare și instalații au fost amplasate în diverse galerii de pe glob, va realiza o proiecție televizată în cadrul căreia se vor transmite cele mai urmărite spectacole pe un program local din Los Angeles, proiectate pe pânze de 6,1 cu 7,6 metri. “Ideea este să creăm ceva ce este deja un atac la adresa vizualului și să il transformăm, ad literam, într-un atac vizual,” a declarat Reas.

image003Sursa foto: www.magenpastor.com

În ceea ce privește partea muzicală, scena va fi acaparată de New Order, una dintre cele mai influente grupuri ale anilor `80,  alături de alte nume de referință precum Philip Glass Ensemble, recunoscut pentru simfoniile și operele sale avangardiste.

Vincent Houzé a creat niște ecrane cu o structură neagră-străvezie care acționează precum containerele de ceață. Acestea vor fi folosite ca pânze pentru animațiile cu apă prezentate sub forma unor lampioane cu lavă menite să reproducă activitatea creierului aflat sub anestezie generală. Expoziția va fi controlată de pe smartphone-ul său.

“Generația Y intră în fiecare moment în contact cu ecranul de pe telefon, calculator, jocuri video și simțim că reconectarea cu modul în care tinerii îmbină arta și muzica este un moment mult așteptat în industria muzicală,” a spus Afra.

Sursă: http://www.reuters.com/article/us-houston-festival-idUSKBN0U20RE20151219

Andra Olari

Lasă un răspuns