Seara pe deal/ Eve on the hill

 

Seara pe deal/ Eve on the hill

expoziţie de pictură

Primăria Sibiu, 9 -11 septembrie 2011

 

organizator: Asociaţia Femeilor cu Diplomă Universitară (AFU)

Gazdă: Primăria Sibiu

Cu mulţumiri: BCR

Partener media: revista Art Out

 

curator: Laura Lucia Mihalca

 

Vernisaj: 9 septembrie 2011, ora 12.00, atrium-ul Primăriei Sibiului.

 

 

…“Sara pe deal buciumul sună cu jale “….

 

Expoziţia de pictură Seara pe deal/ Eve on the hill este pe de o parte o reîntoarcere la valorile naţionale şi pe de alta parte o abordare contemporană a temei pădurii, atât de prezenţa în lirica eminesciană.

Prinşi în tumultul vieţii cotidiene, uităm că pădurea purifică mintea şi sufletul. Uităm că termenii doină şi dor sunt specific româneşti şi nu au corespondent exact în nici o altă limbă a globului. Uităm că doină este un cântec a€œde codru”, care exprimă cel mai bine dorul pentru fiinţa dragă, dragostea pentru el/ea şi pentru natură, în special pentru păduri şi pentru munţi.

Este cântecul depărtării şi al sentimentului singurătăţii, care corespunde celui exprimat de cuvîntul portughez saudade.

 

8 artiste, 8 viziuni diferite şi contemporane, toate centrate către ideea de codru, pădure, crâng – €“ acesta este conceptul expoziţiei Seara pe deal/ Eve on the hill.

Mai mult, dorim să ne apropiem şi de celelalte culturi, aşa că fiecărei lucrări i-a fost asociat un poem din lirica celorlalte ţări participante la întâlnirea AFU: Austria, Elveţia, Germania, Irlanda, Olanda.

Seara pe deal/ Eve on the hill: univers abstract/ geometric/ geometrizat, încercuit, ludic, sinuos, texturat. Succesiune de planuri prezentate dramatic, cu sobrietate, încredere şi speranţă. Universuri imaginare/imaginate, copleşitoare, răscolitoare. Depărtarea munţilor şi…o lume de dincolo ritmată, oglindită, încordată, reunită, despletită.

 

Expun: Ana Necolau, Daniela Frumuşeanu, Laura Lucia Mihalca, Ludmila Grăjdan Ionescu, Sânziana Laura Vizinteanu, Rozalia Budulan, Valeria Tofan, Victoria Ileana Dragomirescu.

 

Laura Lucia Mihalca

curatorul expoziţiei

 

Lasă un răspuns