YANNI lanseaza ”INSPIRATO”

YANNI lanseaza ”INSPIRATO”

–         noul sau albumrealizat in colaborare cu PLACIDO DOMINGO

A avut nevoie de patru ani pentru a finaliza acest albumul si 30 de ani de inspiratie pentru a crea aceasta muzica universala.

 

Compozitorul de renume international Yanni, care va concerta in data de 30 mai la Sala Palatului din capitala, a castigat cu minunatele sale melodii instrumentale peste 40 de discuri de platină și aur in urma vanzarilor uriase inregistrate in întreaga lume. Acum, popularitatea sa pare sa depaseasca tot mai multe frontiere.

Yanni-poster-2014-FINAL

Pentru realizarea noului sau album ”Inspirato”ce va fi lansat de Sony Music pe 29 aprilie 2014,  Yanni a colaborat cu legendarul superstar de opera Plácido Domingo dar si cu celebrul producator Ric Wake (a lucrat cu voci precum Whitney Houston, Mariah Carey, Jeniffer Lopez sau Marc Anthony), creand un line-up special, alcatuit din cei mai apreciati cantareti. Compozitiile sale atemporale au fost transformate prin adaugarea de versuri ce descriu povestile de iubire din viata marelui artist .

Yanni2014-INSPIRATO

”Acest album este despre toate iubirile din viata mea! Nu pierde credinta in umanitate si in capacitatea noastra incredibila de a depasi aproape orice. Este vorba, de asemenea, despre imaginatie, creativitate, dragoste, bunatate, compasiune, integritate, parinti, tara, pace, unitate si credinta si incredere in viitorul nostru. Totul este posibil.” – semneaza Yanni.

YANNI ”INSPIRATO” – ”Riconoscimento” (Tribute) – PLACIDO Domingo, PLACIDO Domingo Jr., Chloe, Micaela Oeste :

https://www.youtube.com/watch?v=-EUeoSofp4U

Yanni – Live SHOW:  https://www.youtube.com/watch?v=k7kUSm8sv3I

Creatiile muzicale de succes semnate de Yanni incluse in noul album ”INSPIRATO” sunt interpretate de cele mai extraordinare voci din lume: Plácido Domingo, Renée Fleming, Rolando Villazon, Katherine Jenkins, Vittorio Grigolo, Russell Watson, Micaela Oeste, Nathan Pacheco, Chloe Lowery, Lauren Jelencovich, Plácido Domingo Jr. sau Yende.

Yanni a colaborat cu Plácido Domingo si Ric Wake pentru a asocia muzica sa cu voci adecvate, perfecte fiecarei melodii. Realizarea intregului proiect a durat patru ani si peste 30 de ani pentru a compune muzica pe care a inspirat-o. Acesta este singurul album de acest gen, nu a existat niciodata si nici nu va exista un alt album realizat in aceasta maniera .

Muzica lui Yanni a traversat toate granitele culturale si a fost interpretata, in peste 40 de tari diferite. Yanni este cunoscut in special pentru concertele sale spectaculoase sustinute in cele mai celebre repere, cum ar fi: Taj Mahal , Acropole, Kremlin, si in Orașul Interzis din China. Pana de curand, artistul a evitat sa foloseasca cuvinte in melodiile sale, dar acum s-a simtit obligat sa exploreze aceasta noua directie, de altfel foarte interesanta . In acest proiect, Yanni a inclus o parte din piesele sale de succes precum ”Tribute”, ”End Of August” si ”Adagio in C minor”.

In spatele fiecarei melodii se afla o poveste personala profunda. „Ode alla Grecia” (care a fost anterior melodia instrumentala „End of August” ), a fost compusa in momentul in care Yanni se afla acasa in Grecia, in timp ce privea la turistii care plecau la sfarsitul verii. In timp ce se uita la ocean, Yanni a reflectat la dragostea sa pentru tara sa natala si a simtit cat de dulce-amarui a fost gustul ramas la intoarcerea sa in Statele Unite ale Americii, in favoarea carierei sale. Cand Placido Domingo si fiul sau a auzit aceasta piesa, au stiut imediat ce poveste ar trebui sa fie spusa prin versuri. Albumul ”Inspirato” va fi disponibil atat online cat si in magazinele de specialitate din intreaga lume.

De peste 20 de ani, Yanni este unul dintre artistii de top, ale carui concerte au fost vizionate de peste 5 milioane de spectatori. In luna martie a acestui an, Yanni a pornit intr-un nou turneu modial, extins la peste 20 tari. Melodiile sale vor ajunge la Santiago, Sao Paulo, Londra, Düsseldorf, Berlin, Munchen, Moscova, Praga, Kiev, Tel Aviv, Johannesburg, precum si pe intreg teritoriul SUA si Canada.

Pe 30 mai, Yanni va sustine cel de-al treilea concert al sau pentru publicul din Romania. Acesta va reveni pe scena de la Sala Palatului alaturi de instrumenstii sai fabulosi cu un repertoriu special ce ii va incanta pe cei prezenti timp de doua ceasuri.

Biletele pentru concertul Yanni de la Sala Palatului pot fi achizitionate prin reteaua Vreau Bilet, de la Unirea Shopping Center etj.2, Sala Palatului, magazinele EuroGsm, sediul Vreaubilet.ro din Bd. Octavian Goga, nr.24, de la Libraria Eminescu, si online prin WWW.VREAUBILET.RO.

Lasă un răspuns