Start înscrieri școli pentru Bursele Art Out Academy

Asociația Art Out lansează înscrierile pentru Bursele Art Out Academy

Oficial, s-a dat startul înscrierilor pentru școlile care vor să intre în competiție pentru Bursele Art Out Academy.

Art Out Academy este titlul proiectului pe care Asociația Art Out îl dezvoltă pentru al doilea an consecutiv pentru a aduce creativitatea în spațiile de zi cu zi, dincolo de ateliere și studiouri, de aceea reprezentanții asociației doresc realizarea de parteneriate cu instituții de învățământ și organizații comunitare, pentru ca arta să ajungă acolo unde tinerii trăiesc, învață sau vizitează.

Tinerii vor putea explora creativitatea și aspectele legate de identitatea individuală și comunitară, o dată ce barierele sunt ridicate și accesul la artă este facilitat de către Asociația Art Out. De-a lungul atelierelor susținute de profesioniști ai culturii (artiști, arhitecți, designeri, manageri culturali etc), tinerii vor putea experimenta lucrul cu o varietate de materiale, utilizând tehnici diverse. Atelierele vor fi centrate pe nevoile lor, de aceea la definirea structurii programului, aceștia vor fi implicați direct în definirea conceptului, a tematicilor și a derulării proiectului.

De ce e nevoie de acest proiect?

Creativitatea este o componentă esențială în dezvoltarea personală și în formarea profesională, ajutând la o mai bună inserție pe piața muncii, la capacitate rapidă de adaptare și orientare în carieră. Totodată, este o componentă aproape obligatorie pentru toți cei care doresc să devină antreprenori. (Conform Wall Street –https://www.wall-street.ro/articol/Careers/230516/antreprenorii-romani-au-adus-creativitatea-la-rangul-de-succes-i.html)

Programele de educație nonformală care vizează dezvoltarea creativității tinerii pot contribui la scăderea abandonului școlar și la diminuarea analfabetismului funcțional, probleme reale ale sistemului educațional de azi.

Acest proiect-pilot propune trasarea unui semnal de alarmă privind necesitatea dezvoltării creativității tinerilor și este o primă etapă în vederea dezvoltării unui centru Art Out care să ofere programe dedicate tinerilor, prin care se dorește facilitarea accesului către proiecte cultural-artistice și educaționale pentru tineri și familii.

În ce va consta proiectul?

Timp de 3 luni, în perioada octombrie -decembrie 2019, peste 150 de tineri cu vârste între 14 și 19 ani, din București și Ilfov, vor beneficia gratuit de ateliere de dezvoltarea creativității susținute de echipa Art Out și partenerii lor. În plus, și profesorii lor au ocazia de a beneficia de traininguri care să îi ajute în procesul educațional.

Atelierele pentru copii vizează:

 • Reciclare creativă
 • Scriere creativă
 • Teatru social – teatru care tratează probleme din comunitate
 • Dezvoltare în carieră

Dacă reprezentați o instituție de învățământ, te invităm să te înscrii aici pentru ca Art Out să ajungă la tinerii pe care îi reprezentați cu programul Art Out Academy.  Asociația Art Out oferă 5 burse Art Out Academy care acoperă costurile atelierelor pentru elevi și a trainingurilor pentru profesori în 5 școli. În plus, pentru celelalte școli care se înscriu în competiție (și care nu se vor număra printre finaliști), organizația va crea oferte personalizate, cu discount de 25 % la alegerea atelierelor și trainingurilor.

 

Criterii selecție pentru cele 5 burse

 • instituția de învățământ să fie în București/ Ilfov
 • Tinerii să fie (preponderent) cu vârste între 14-19 ani
 • Să puteți oferi un spațiu pentru desfășurarea atelierelor
 • Motivația pentru înscriere va conta cel mai mult – din motivație vrem să înțelegem concret cum vor putea folosi elevii și profesorii experiențele atelierelor, cum îi va ajuta și care sunt nevoile și așteptările lor
 • Numărul mare de tineri care pot beneficia de ateliere este un plus
 • Ținem foarte mult să ajungem în instituții care nu au mai beneficiat până acum de ateliere sau de astfel de ateliere, credem că e important ca fiecare tânăr să intre ăn contact cu astfel de experiențe educaționale.
 • Pentru a putea demara proiectul, va fi nevoie de un acord al directorului pe care-l vom semna și de acord pentru realizare de materiale foto-video.

 

Se vor acorda la final diplome de participare în proiect pentru elevi și pentru profesorii care îi reprezintă.

Înscrie-te în program completând formularul de aici – https://goo.gl/forms/ddHCI63abBw3DmVb2.

Perioada de înscriere: 26 septembrie -3 octombrie 2019.

Contact – asociatie@artout.ro.

 

Asociația Art Out reprezintă universul industriilor creative și dezvoltă comunitatea creativilor implicați în societate. Organizația aduce împreună profesioniști și pasionați pentru a forma generația tânără cu apetit cultural. Art Out oferă spațiul de exprimare pentru evoluția tinerilor, pentru dezvoltarea lor personală și profesională, unde creativitatea este baza afirmării potențialului fiecăruia.  

Art Out oferă de peste 5 ani oportunități de formare, dezvoltare personală și profesională pentru tinerii din România, prin cursuri și workshopuri de dezvoltare a creativității și de instruire în domenii specifice industriilor creative. În plus, organizația este o prezență constantă la târguri și festivaluri, susținând de-a lungul timpului zeci de workshopuri pentru sute de copii din București și din țară.

Lasă un răspuns