You are currently viewing Conferinta: De la INCERC la INCD URBAN-INCERC

Conferinta: De la INCERC la INCD URBAN-INCERC

În perioada 13-15 mai 2015, INCD URBAN-INCERC a gazduit timp de trei zile cea de-a noua ediţie a conferinţei de cercetare în construcţii, economia construcţiilor, arhitectură, urbanism şi dezvoltare teritorială având ca temă „65 de ani de cercetare în construcţii, arhitectură şi urbanism – De la INCERC la INCD URBAN-INCERC, 1950-2015”.

Obiectivul conferintei a fost acela de a prezenta provocările domeniului construcţiilor, arhitecturii şi planificării spaţiale din ultimii 65 de ani în contextul problemelor contemporane ale societăţii şi progresului ştiinţific din aceste domenii. Programul a constat în evenimente ştiinţifice desfăşurate sub formă de workshop-uri sau seminarii în primele două zile şi un eveniment festiv urmat de o conferinţă ştiinţifică cu invitaţi de marcă din ţară şi străinătate pe data de 15 mai.

La această conferinţă au fost alături de noi un număr record de participanţi – peste 300, reprezentând 12 universităţi sau centre universitare, 7 institute de cercetare, dar şi asociaţii profesionale, administraţii publice locale, organisme ale administraţiei centrale şi mediul privat, proveniţi din România, dar şi din afară. Diversitatea participanţilor este cea mai mare de până acum, fiind reprezentate 65 de entităţi distincte. Dintre aceştia, unii sunt interesaţi de evenimentele ştiinţifice, şi peste 100 de foşti colegi au decis să serbeze alături de noi aniversarea de 65 de ani a institutului. În cadrul celor 7 evenimente ştiinţifice au fost prezentate, conform programului, 55 de lucrări ştiinţifice; unele dintre acestea au fost deja publicate, integral sau în rezumat, în volumul de rezumate al conferinţei, revistele institutului şi noul volum de lucrări integrale al conferinţei, iar altele urmează a fi publicate dacă vor întruni standardele ştiinţifice şi editoriale necesare.

Cu ocazia conferinţei s-au lansat noi publicaţii, cum ar fi o broşură aniversară dedicată evenimentului, volumul de lucrări integrale al conferinţei, Carta Albă a realizărilor INCD URBAN-INCERC în perioada 2009-2015 şi mai multe publicaţii ştiinţifice realizate în cadrul diferitelor proiecte de cercetare.

Rezumatele lucrărilor, incluse în volum electronic sunt disponibile pe pagina de internet dedicată evenimentului http://www.incd.ro/wpcontent/uploads/2015/04/L9.pdf, iar lucrările integrale, incluse în volumul electronic la http://www.incd.ro/wp-content/uploads/2015/04/ATUAC9.pdf.

Lasă un răspuns