Dragă mamă,

Ești minunată. Ești minunată când te trezești, ești minunată când gătești, esti minunată când mă cerți… ești pur și simplu minunată, pentru că mi-ai dat viață. Mai ești minunată pentru că m-ai educat, pentru că m-ai învățat să fac bine, chiar dacă nu întotdeauna îl voi primi înapoi, pentru că ai știut să îmi explici ce înseamnă imoral și cum să fac lucruri morale în viață. Dar până atunci, esti minunată pentru că m-ai învățat primii pași, pentru că m-ai iubit și mă iubești, pentru că m-ai învățat să iubesc.

https://www.youtube.com/watch?v=r8XEIKXYcSc

Îți mulţumesc pentru că exiști. Pentru că fără tine n-aș fi existat nici eu, draga mea mamă. Meriți respectul meu, pentru toate sacrificiile pe care le-ai făcut ca eu să fiu fericită, pentru că ai pus fericirea mea pe primul plan, pentru că dorințele mele erau dorințele noastre, pentru că ești mama. Îți mulțumesc mama mea pentru sprijinul pe care mi-l oferi zi de zi, pentru încurajări, pentru că nu mă lași să cad atunci când mă simt doborâtă de grijile vârstei de 20 de ani.

Meriți tot ce e mai bun pentru că ți-ai sacrificat nopți pentru ca eu să cresc mare și sănătoasă, pentru că ai renunțat la carieră pentru a mă educa, pentru că, deși eram o vorbăreață, niciodată nu mi-ai spus să tac, m-ai ascultat, ai răspuns matur provocărilor mele copilărești, ai avut răbdarea să te joci, deși nu mai aveai deloc vârstă pentru joacă, mi-ai explicat orice noțiune pe care nu o înțelegeam, ai ales tot ceea ce a fost mai bun pentru ca eu să cresc  bine: grădinița cea mai bună, școala cea mai bună și drept urmare, am ales liceul cel mai bun, facultatea cea mai bună și voi avea un viitor bun, pentru că ai existat tu, mamă.

Te iubesc !

 

Material scris de Sabrina Stroe

Lasă un răspuns