0002|birdville

8-10-2014- 0002|birdville

Coregraf: Simona Deaconescu
Dansatori: Răzvan Stoian, Denis Bolborea, Galea Bobeicu, Mira Cook, Clement Mensah
Multimedia & Platforme Interactive: KOTKI Visuals
Sound design: Denis Bolborea
Fotograf: Vlad Brăteanu
Producător: Tangaj Dance
Co-producători: Asociația 4Culture și Battery Dance Company New York

Spectacolul în regia Simonei Deaconescu (coregraf, RO) a apărut în urma celor două rezidenţe artistice- WASP/ Working Art Space & Production şi studiourile Battery Dance din NY- ca urmare a bursei DanceWEB de la Viena.

Acesta surprinde un spaţiu automatizat, în care corpurile celor 4 dansatori nu mai sunt ale lor, pierzându-şi autonomia asupra-le. Este vorba despre o feerie tehnologică interactivă, ce surpinde parcă o trecere de la jungla urbană la cea tropicală, prin mişcări ce sugerează treceri de la culturism la balet, de la pasi robotizaţi la cei de fineţe masculină.

Se doreşte explorarea corpului uman pe cele două planuri: firesc/ uman şi automatizat, cu accentul pe fragilitate, dar şi eficienţă robotică.

Pe măsură ce actul mişcării se desfăşoară, noi ca spectatori ne transpunem în paşii celor de pe scenă, devenind conştienţi de faptul că nu suntem stăpâni pe mişcările noastre, deşi de fiecare dată când performerii se mişca, sunt parte din univers, schimbând lumea.

Ce mi-a plăcut este faptul că acest performance de mixed media reuşeşte să ne inducă o transă prin intermediul căreia noi, spectatorii, pătrundem înăuntrul nostru reuşind un act foarte important, şi anume cel al meditaţiei.

Simona Deaconescu (coregrafa, născută în 1987) a creat spectacole precum Camera 0001_Fabrica de Vise, 0002|birdville, Silent Places (scurtmetraj, colaborare cu Oleg Mutu), fiind coordonatoarea proiectelor ADN (Revista Online de Dans), Cartierul de Dans şi ALT-Concurs Naţional de Coregrafie, Platforma X.

0002|birdville

Sursa foto: Explore Dance Festival

Lasă un răspuns