RE//MIX Henryk Tomaszewski

RE//MIX Henryk Tomaszewski
Coregrafie şi distribuţie: Mikołaj Mikołajczyk
Muzică: Zbigniew Kozub

RE//MIX Henryk Tomaszewski este un spectacol-elogiu adus maestrului cu acelasi nume-legenda a teatrului polonez, cunoscut pentru abordarea inovatoare a miscarii scenice.

Acesta a fost dansator, coregraf, regizor, mim, pedagog, fondator si director al Teatrului de Pantomima din Wroclaw.

Sursa foto:Centrul Dansului Bucuresti
Sursa foto:Centrul Dansului Bucuresti

Spectacolul ne vorbeste despre viziunea maestrului, debutand cu dansatorul Mikołaj Mikołajczyk, cel care fusese candva ucenicul acestuia. Mikołaj ne povesteste, intr-o maniera amuzata, cum a ajuns sa ia contact cu maestrul si prin ce intamplari ciudate a trecut pana sa studieze la scoala acestuia.

Apoi urmeaza patru etape distincte: in prima Mikolaj face inconjurul salii galopand, in pasi ce duc cu gandul la  o armata greceasca.In a doua etapa, dansatorul isi indreapta atentia spre public si invita o persoana sa il acompanieze intr-un dans lent, plin de intimitate si candoare.

In a treia etapa se reia dansul frenetic si extenuant/ repetitiv din primul fragment, urmand ca in ultima etapa   dansatorul sa se dezbrace atat de inhibitii, cat si de haine pentru a invita o alta persoana sa il acompanieze intr-o miscare intima si plina de caldura.

Mesajul lui Mikolaj este simplu- traieste-ti viata exprimandu-te prin libertate si iubire.

În toamna anului 2012, din ciclul RE//MIX, inițiat de colectivul komuna//warszawa, Mikołajczyk a realizat spectacolul RE//MIX Henryk Tomaszewski, pregătit în colaborare cu Małgorzata Dziewulska (pe partea de colaborare dramaturgică) și cu Zbigniew Kozub (muzică).

Sursa foto: Art Out

Sursa foto: Art Out

 Recenzie de Mihaela Chiselita

 

Lasă un răspuns