You are currently viewing 5 Melodii Placebo pe care nu știi că le știi

5 Melodii Placebo pe care nu știi că le știi

28 Iunie 2017 – Placebo revine la București într-un show aniversar. Sărbătorim cu ei 20 de ani de activitate, într-un spectacol care se anunță de neuitat.

Dacă ești fan Placebo, cel mai probabil ai deja biletele luate. Sau strângi bani să poți să iei unul ( de aici). Pentru tine, săptămânile trec prea încet.

Pentru alții, printre care și subsemnata, Placebo este un nume mare, o formație de renume, de care am auzit mereu. Știm cam ce cântă, poate una două melodii, dar nu am putea numi mai multe. Am auzit prietenii care ne povestesc încântați de concertul Placebo de acum mai bine de un deceniu. Parcă i-aș vedea, dar nu știu ce anume să văd.

Dacă te regăsești în descrierea de mai sus, fii fără grijă. Ți-am pregătit 5 melodii pe care sigur le știi, toate mega-hituri Placebo.

1 – Every You, Every Me

Lansat in 1999, a fost al treilea single de pe albumul Without You I’m Nothing, al doilea din cariera Placebo. Melodia a fost inclusă pe soundtrack-ul filmului Cruel Intentions.

2 – The Bitter End

Single de pe albumul Sleeping with Ghosts din 2003. Melodia este bazată pe cartea 1984 a lui George Orwell.

3 – Pure Morning

„A friend in need is a friend indeed”. O melodie nelipsită din setlisturile Placebo sau chiar menționările despre formație. Melodia a fost primul single de pe al doilea album, Without You I’m Nothing.

4 – Meds

Meds este un single de pe albumul eponim.  Videoclipul îl arată Brian Molko într-o stare halucinantă, încercând să facă față greutăților faimei.

5 – Song To Say Goodbye

Construită în jurul notelor de pain care se repetă de-a lungul melodiei, Song To Say Goodbye abordează tema dependenței de heroină și al efectului pe care îl are asupra relațiilor celor afectați.

Bonus:Running Up That Hill

Deși este un cover al melodiei lui Kate Bush, sunetul Placebo este inconfundabil. Revista Q a descris varianta lor ca fiind mai degraba „un pact cu diavolul” decât un „pact cu Dumnezeu”. Dacă îți sună cunoscut melodia, poate ai auzit-o pe fundalul serialelor (e.g: The Vampire Diaries, CSI, Bones, Stargate:Universe, The O.C. )

Așadar, sper că te-ai convins. Placebo merită văzut. 28 iunie, Arenele Romane!

Lasă un răspuns