Doar o saptamana pana la Interviul lui Dan Bordeianu

 

 

 

Comunicat de presă

 

Doar o săptămână până la „Interviul” lui Dan Bordeianu
 

A mai rămas o săptămână până când Dan Bordeianu şi Diana Roman vor începe turneul maraton al piesei de teatru „Interviu”, cu prima reprezentaţie care va avea loc la Făgăraş, în data de 18 aprilie 2013.

Proiectul – ambiţios şi inedit – aduce în scenă un actor cunoscut publicului mai mult de pe micul ecran (Dan Bordeianu), aflat la primul său turneu de teatru independent, un regizor de film (Bogdan Dumitrescu), aflat la prima regie de teatru şi un text complex (al regizorului Theo van Gogh, strănepotul pictorului Vincent van Gogh) preluat şi adaptat unei piese de teatru pentru prima dată în România.

Turneul va începe în această săptămână, la Făgăraş (18 aprilie) şi va continua la Dej (20 aprilie), Alba Iulia (22 aprilie) şi Topliţa (23 aprilie), iar primele reprezentaţii ale spectacolului, la Bucureşti, se vor juca pe 9 si 10 mai, la Teatrul Godot Cafe.

Piesa, „o dramă încărcată de sexualitate, despre mass-media, adevăr și celebritate, atrage atenţia publicului încă de la început: un jurnalist care şi-a câştigat renumele ca reporter de război, este nevoit să ia un interviu unei actriţe de mâna a doua, cunoscută mai degrabă pentru filmele de calitate îndoielnică în care joacă şi pentru aventurile sale amoroase. Cu toate acestea, nici unul dintre protagonişti nu îşi imaginează că o banală întâlnire profesională va duce la momente de o sinceritate dezarmantă” (Diana Roman).

După lansarea oficială de la Bucureşti, spectacolul se va juca, în continuare, la Slobozia, Râmnicu Vâlcea, Câmpina, Buzău şi în alte aproximativ 20 de oraşe din ţară, până în luna noiembrie a acestui an, astfel încât piesa să fie accesibilă unui număr cât mai mare de spectatori. Proiectul mai prevede organizarea de turnee şi la Sibiu, Târgu Mureş, Târnăveni, Bistriţa, Ploieşti, Brasov, Piteşti, Brăila, Galaţi, Bacău, Piatra-Neamţ, Cluj, Iaşi, Craiova, Târgu-Jiu, Turnu Severin, Slatina, Suceava, Timişoara, Arad, Oradea şi Deva.

Piesa „este o poveste incitantă, vie, care nu lasă spectatorii să se plictisească, iar povestea este spusă de doi actori minunaţi şi dirijată de un regizor talentat şi priceput. Pe Bogdan îl știu de multă vreme, am colaborat inclusiv pe platoruile de filmare și am încredere în flerul lui regizoral, în intuiția fină cu care își cunoaște actorii și le pune în valoare atuurile. Are un talent extraordinar de a-și provoca actorii să se identifice încă din primele momente, atât de firesc, cu personajele lor, încât piesa de teatru capătă naturalețe și originalitate, se umple de…viață!” (Dan Bordeianu).

 

Imagini de la repetii:

Biletele s-au pus în vânzare la casa de bilete a sălii de spectacol și prin rețeaua Eventim: Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas, Cărturești și online pe www.eventim.ro. Prețul unui bilet: 30 lei.

 

 

Detalii la:

http://www.facebook.com/pages/Interviul

Mădălina Neacşu, PR, 0749.123.845, madneacsu@gmail.com

Lasă un răspuns