In concertul de la Bucuresti, José Carreras va fi dirijat de propriul sau nepot!

Dirijorul care va urca alaturi de José Carreras pe scena concertului-eveniment pe care celebrul tenor il va sustine pe 15 decembrie 2013 la Romexpo Bucuresti este nimeni altul decat nepotul sau, David Gimenéz Carreras!

Orchestra Nationala Radio va fi dirjiata de insusi nepotul celebrului tenor, care este in prezent si principalul dirijor al Orchestrei Filarmonice din Bucuresti. Nascut in Barcelona, intr-o familie in care stralucea numele unchiului sau José Carreras, nepotul celebrului tenor si-a facut studiile muzicale in orasul natal, apoi la Viena si Londra. David Gimenéz a studiat la inceput pianul dar in final s-a decis sa se dedice cu totul carierei de dirijor.

Celebrul dirijor a mostenit de la unchiul sau atat asemanarea fizica cat si talentul. Gimenéz recunoaste ca faptul ca este nepotul lui José Carreras a constituit la inceputul carierei un avantaj, insa pe masura ce au trecut anii, doar talentul, dedicatia si profesionalismul au contribuit la dezvoltarea si la desavarsirea sa. „Pentru mine a fost fantastic, oricine si-ar dori sa aiba o asemenea experienta inca din copilarie, inconjurat de celebritati, de marea muzica. Desigur, este dificil, fata de cei din jur, sa te impui ca nepot al lui Carreras, dar acest aspect m-a ajutat enorm la inceput – cred ca fiecare tanar, la primii pasi, a fost ajutat de cineva, nu a aparut „de nicaieri”, dar sper ca in timp am demonstrat ca pot face lucruri bune, dezvoltandu-mi permanent cariera.” Modelele sale sunt si astazi Herbert von Karajan si Carlos Kleiber, asa ca pentru Gimenéz este esentiala comunicarea cu publicul si nu doar sustinerea unui concert reusit.

David Gimenéz a dirijat peste 200 de orchestre in sali de renume, inclusiv Filarmonica din Viena, Orchestra Simfonica din Londra, Orchestra Filarmonica din Londra, Orchestra din Paris, Filarmonica din Japonia, Orchestra Simfonica din Chicago. Printre celebritatile cu care a colaborat se numara Angela Gheorghiu, Andrea Bocelli, Placido Domingo, Roberto Alagna, Agnes Baltsa, Kiri Te Kanawa, Juan Pons, Bryn Terfel si desigur, José Carreras – pe care il insoteste constant in turnee.

Fanii care doresc sa-i vada pe cei doi membri ai familiei Carreras intr-o exceptionala Gala de Craciun trebuie sa stie ca evenimentul va avea loc pe data de 15 decembrie 2013, la Pavilionul Central de la Romexpo Bucuresti! Orchestra Nationala Radio condusa de David Gimenéz si Corul Academic Radio reprezinta garantia unui show desavarsit, in care publicul va putea asculta piese specifice sarbatorilor de iarna precum „Ave Maria”, „White Christmas”, „Have Yourself a Merry Little Christmas” dar si bucati muzicale celebre precum „The Impossible Dream” din „Man of La Mancha”, „Traviata”, „Roso – Pel Teu Amor”, „Passione” si multe altele…

Biletele au preturi cuprinse intre 150 de lei si 650 de lei si pot fi achizitionate din urmatoarele locatii: Magazinul BILETOO din Unirea Shopping Center (parter, intrarea de langa McDonald’s), Sala Palatului, Librariile Adevarul si Eminescu, Magazinele Flanco, Muzica, Palatul National al Copiilor, Magazinul Biletfan – statia de Metrou Unirii 1. Cei ce doresc sa comande biletele online o pot face de pe BILETOO.ro, BILET.ro, BLT.ro, BILETE.ro sau MyTicket.ro.

~~Concertul „JOSÉ CARRERAS Live la Bucuresti” va avea loc pe 15 Decembrie 2013 la Bucuresti – Romexpo (Pavilionul Central) si este un eveniment organizat de Project Events.~~

www.ProjectEvents.ro *** www.facebook.com/ProjectEvents.ro

https://www.youtube.com/watch?v=csnSuXL7HoI

http://www.youtube.com/watch?v=xhR0ATJjfwo

Lasă un răspuns