You are currently viewing Call for papers – sesiune de comunicari

Call for papers – sesiune de comunicari

Call for papers – sesiune de comunicari

in cadrul expozitiei omonime gazduite de Biblioteca Nationala a Romaniei, spatiul expozitional Symposium

12 septembrie 2014

Apel de lucrări pentru sesiunea de comunicări

“Crucea – între iconic şi simbolic”

    Dorim să marcăm Ziua Crucii de anul acesta printr-o serie de comunicări care să tematizeze şi să problematizeze crucea şi rolul său în istoria vizuală a artei şi arhitecturii, în teologia şi filosofia creştină, în design, urbanism, peisagistica şi alte ştiinţe conexe (psihologie, sociologie, antropologie, istorie literară, de teatru şi film, arheologie etc).

Criterii de eligibilitate

Sunt admise toate persoanele de peste 18 ani din România care sunt studenţi, absolvenţi sau profesionişti în următoarele domenii: arte vizuale, istorie şi critică de artă, istorie şi critică literară/ de teatru şi film, lingvistică, filosofie, arhitectură, conservare şi restaurare, patrimoniu, muzeologie, design, urbanism, peisagistica, teologie, sociologie, psihologie, antropologie, arheologie etc.

Cerinţe

Se va trimite o descriere succintă (în limba romană) în stil narativ de maxim 2000 de cuvinte a ceea ce urmează a fi  prezentat în cadrul sesiunii de comunicări, însoţit de un CV al autorului, din care să reiasă activitatea profesională a sa de până acum. Materialul poate fi însoţit de fotografii relevante, care vor fi ataşate separat de documentul text.

Materialele se trimit până cel târziu 10 august 2014 pe adresa laura@artout.ro, cu menţiunea “pentru sesiunea de comunicări”.

Prin trimiterea lor, autorul certifica implicit autenticitatea şi noutatea materialelor şi faptul că ele nu au mai fost publicate până acum în mediul online sau print.

 

Lucrarile urmeaza a fi publicate in Art Out ulterior sustinerii lor.

Juriu

Laura Lucia Mihalca, Mihai Moldoveanu – istorici de artă.

Notă: organizatorii îşi rezervă dreptul de a alege materialele şi autorii ce urmează a fi prezentaţi în cadrul sesiunii de comunicări.

Vezi aici: call for papers

 

Contact

Laura Lucia Mihalca

Curator expoziție

Director revista Art Out

www.artout.ro

laura@artout.ro

 

Organizatori:

     Creative Projects & Events şi galeria online Salonul Impresionanților.

Partener media principal: Revista Art Out.

      Creative Projects & Events reprezintă un concept novator al scenei cultural–artistice româneşti, apărut din necesitatea pieţei de a avea o echipă de profesionişti în organizarea evenimentelor, a serviciilor grafice, web şi de PR.

      Salonul Impresionantilor este o galerie online de artă care îşi propune promovarea artiştilor emergenţi prin expoziţii şi evenimente online şi offline.

 

Lasă un răspuns