You are currently viewing Dragoste cu capsuni la Rendez-Vous

Dragoste cu capsuni la Rendez-Vous

Dragoste cu capsuni la Rendez-Vous

Anul acesta de Valentine’s Day am petrecut, în doi, la ceainăria Rendez-vous. Aici s-a pregătit, tuturor îndrăgostițiilor care au pășit pragul ceainăriei, o seară romantică perfectă. Ideea de Valentine’s Day la ceainărie a venit ca o alternativă, mai intimă și mai deosebită, la cina tradițională la restaurant, dar și la petrecerile din pub-uri sau cluburi.
S-a dovedit a fi o seară romantică reușită în primul rând prin atmosfera intimă, relaxată, boemă. Ingredientele care s-au adăugat succesului serii au fost: personalul foarte atent, muzica romantică în surdină, și un meniu select, foarte gustos și sățios.
Rendez-Vous surprinde de la început prin decorul plăcut, în nuanțe calde, cu fotolii confortabile, pernuțe decorative, măsuțe de cafea colorate și de frumoasele picturi, direct lucrate pe suprafața peretelui.


Seara de Valentin a fost inițiată cu șampanie Kir Royale care a adaugat festivitate momentului și un plus de roz, ca să fie în temă. Vom rămâne cu amintirea imortalizată a ciocnirii paharelor de șampanie, moment surprins de către fotografa Ozana Bilciurescu, invitata ceainăriei Rendez-Vous. Ozana a avut bunăvoința să petreacă timp alături de cuplurile care au participat la seara de Valentin, să le cunoască și să surprindă momente tandre pe parcursul serii. O inițiativă reușită care cred că a adăugat ceva romantism și unicitate evenimentului.

A urmat servirea aperitivului: un mousse, foarte fin și plăcut condimentat, de brânză ricotta, servit alături de toast matcha, o noutate la Rendez-Vous, o pâine deosebit de pufoasă, aromată cu ceai verde japonez.

Seara a continuat cu servirea unui vin roșu, franțuzesc, bogat parfumat, alături de un Quiche, decorat cu salată rucola și roșii cherry. O combinație foarte placută care a adăugat meniului consistență și bogăție de arome. A fost o continuare frumoasă, robustă, în contrast cu delicatețea șampaniei și a aperitivului.

Pentru a încununa un meniu așa de plăcut și sofisticat a urmat, normal, desertul. Am servit o felie de tort cu cremă de ciocolată și bucăți de căpșuni naturale. Un tort bine însiropat, cu gust autentic al prăjiturilor făcute în casă. Este bine de menționat că toate deserturile sunt pregatite în laboratorul propriu ceainăriei, Coffet, care asigură și livrări acasă. O idee excelentă pentru viitoare ocazii!


Și cum “Rendez-vous” este dedicată în special celor pasionați de cultură care apreciază ceaiul, era inevitabil să nu fie pe lista meniului și “Tea for two”. A trebuit să ne hotărâm dintr-o gamă variată de ceaiuri, de la obișnuitele ceaiuri albe, negre, verzi, galbene și roșii, până la infuzii de fructe confiate sau flori de ceai. Toate ceaiurile sunt de calitate superioara, importate din Franța. Iar pentru că ne-a plăcut așa mult seara am vrut să aducem aroma ceaiului și acasă. Așadar am achiziționat o punguță de ceai din colecția “Rendez-Vous”, o aromă pe care am ales-o prin miros, la recomandarea personalului ceainăriei, care a fost foarte amabil în a ne servii și recomanda anumite arome. Am ales un ceai roșu “Noel” care ne încălzește și îmbogățește cu arome delicioase serile răcoroase de februarie.
150912_390634304362221_2029393102_n
De ce să petreceți Sf Valentin într-o ceainărie? Eu aș recomanda tuturor cuplurilor care doresc să împartă o seară frumoasă, liniștită, intimă și plină de surprize culinare delicioase. A fost un Sf Valentin așa cum imi doresc în fiecare an, într-o atmosferă romantică, primitoare, undeva parcă departe de agitația capitalei deși in centrul Bucureștiului.

Ozana Bilciurescu ramane un fotograf dedicat evenimentelor si oamenilor din jurul sau, atenta la detalii si gata sa surprinda cele mai ascunse emotii ale chipului in sesiuni foto inedite, de eveniment, de grup sau individuale.
Portofoliul sau poate fi consultat aici:
www.facebook.com/Ozana.Bilciurescu.Photographer

Sorana Dinu

Lasă un răspuns