Imaginează-ți că ești Dumnezeu

În premieră, în prezența autorului Matei Vișniec
Imaginează-ți că ești Dumnezeu – în premieră în prezența autorului Matei Vișniec
Imagineaza-ti ca esti Dumnezeu mic (1)
Sâmbătă, 07 Februarie, de la ora 19:00, pe Hristo Botev nr.25, Teatrul „În Culise”

Cum ar fi să ne imaginăm, măcar pentru o clipă, că am fi Prometeu, vorba cântecului….sau Dumnezeu? Oare ce am simţi, am gândi şi am vorbi dacă am fi Dumnezeu? Însă, numai prin tehnică actoricească putem îmbrăca aceste haine ale personajului suprem…bineînţeles, totul este o alegorie la adresa societăţii care crede în minuni.
Imaginează-ți că ești Dumnezeu este un colaj de teatru scurt, o comedie dulce-românească, ce îl plasează pe românul de rând pe un soclu al dumnezeilor. Spectacolul vorbește despre fuga continuă spre ceva despre care de multe ori nu avem foarte multe informații, despre mirajul câinilor cu covrigi în coadă și aspirația Estului către Vestul americanizat, despre o Românie căreia îi lipsește consistența, ducându-și existența prin nostalgia trecutului, despre asocierea țiganilor manelizați cu reprezentanții acestei națiuni. Ironia neîndoielnică reușește să atingă și să lovească, fără să plictisească niciun moment, prejudecăți și idei periculos de amintit.

Imagineaza-ti ca esti Dumnezeu - Maria Popovici
Imagineaza-ti ca esti Dumnezeu Florin Fratila si Maria Popovici

Un spectacol produs și montat în spiritul și urmărind misiunea Teatrului „În Culise” folosindu-se de imensul atu al textelor lui Matei Vișniec, Imaginează-ți că ești Dumnezeu propune o altfel de experiență pentru spectatori. Aceștia vor vedea un teatru sincer, fără prea multă scenotehnică, dar cu siguranță șocant și intrigant. O comedie superbă selecționată la Festivalul International de Teatru Scurt de la Oradea, Maratonul Teatrelor Independente din București, festCO – Festivalul Comediei Românești, FNTi – Festivalul Național de Teatru Independent. Cu siguranță unul din vârfurile de lance din stagiunea În Culise.
Imagineaza-ti-ca-esti-dumnezeu1
Toți iubitorii de teatru și de cuvinte cu sens sunt așteptați pe bulevard (Hristo Botev nr. 25) să se bucure de prezența și creația acestei mari personalități artistice contemporane, domnul Matei Vișniec. Pentru rezervări 0735 026 762 sau http://inculise.ro/rezervari-online/
Imagineaza-ti ca esti Dumnezeu5

Lasă un răspuns