Românii au intrat în atmosfera sărbătorilor de iarnă alături de colindele MADRIGALULUI

În seara de 15 decembrie, Corul Naţional de Cameră MADRIGAL a cântat şi a încântat publicul ce a umplut de două ori până la refuz Sala Mare a Ateneului Român. Ambele reprezentaţii s-au desfăşurat cu casa închisă, publicul arătându-şi astfel ataşamentul pentru colindele tradiţionale româneşti, elemente de referinţă din repertoriul MADRIGALULUI.

Spectacolul a fost o adevărată poveste de iarnă, în care versurile lui Topârceanu ori Coşbuc, recitate cu glas duios de actriţa MEDEEA MARINESCU au trasat alături de vocile vibrante ale Madrigaliştilor tabloul feeric al unei seri de iarnă…ca-n basme.

Spectatorii au ascultat cu emoţie nemuritoarele colinde ce întruchipează spiritul Crăciunului tradiţional românesc: “Bună dimineaţa la Moş Ajun”, “Iată vin colindători”, “O, ce veste minunată” sau “Steaua sus răsare”.  Iar refrenele de rezonanţă internaţională au întregit programul serii: solistul Florian Costea a impresionat cu secvenţele din lucrarea “Navidad nuestra” de Ariel Ramirez,  compoziţia lui Adolf Adam  Noël, a fost magistral interpretată de solista Teodora Jaworski, şi bine cunoscuta „Joy To The World” de Georg Fr. Haendel s-a încadrat perfect în nota festivă a evenimentului.

Concertul, derulat sub bagheta dirijorului Voicu Popescu s-a încheiat în aplauze furtunoase şi în clinchete de zurgălăi, pe acordurile vesele ale piesei “Jingle Bells” şi astfel s-a adăugat încă o filă la frumoasa poveste de Crăciun a românilor, pe care  Corul Naţional de Cameră MADRIGAL o oferă în dar publicului, an de an, din 1989 încoace.

Lasă un răspuns